Considera que els acusats van fer “nombroses” pintades amb missatges feixistes i anticatalanistes “amb l’evident intenció d’incitar a l’odi”

La Fiscalia de Barcelona ha demanat quatre anys de presó per quatre membres del grup conegut com ‘Los Nazis’ que van cometre actes vandàlics a la seu de CiU a Gavà i en altres edificis la matinada de l’11 de novembre del 2013. Aquest grup forma part de les joventuts del partit d’extrema dreta Democracia Nacional. El Servei de Delictes d’Odi i Discriminació de la Fiscalia de Barcelona, que coordina el fiscal Miguel Ángel Aguilar, els acusa d’un delicte d’incitació a l’odi i un altre d’amenaces.

La Fiscalia considera que els acusats “amb l’evident intenció d’incitar a l’odi per motius racistes, antisemites i polítics, van realitzar nombroses pintades de contingut nacionalsocialista amb lletres majúscules i acompanyades de símbols d’aquesta ideologia mitjançant esprais de diferents colors i plantilles prèviament preparades per a això”. CiU de Gavà va interposar una denúncia davant els Mossos d’Esquadra per l’atac vandàlic i feixista que va patir la matinada de l’11 de novembre del 2013 la seu local de la federació d’aquest municipi del Baix Llobregat. La façana de l’immoble va aparèixer amb pintades, símbols i missatges feixistes i anticatalanistes.

L’atac va afectar també façanes d’altres propietats privades continues i part del mobiliari de la seu política, com aparells electrònics. L’escrit de la Fiscalia subratlla que els quatre membres de les joventuts de Democracia Nacional van cometre els actes vandàlics “guiats per la seva animadversió a les idees polítiques que representava el partit polític CiU i amb ànim d’infondre por i temor als seus militants”. Van fer pintades amb missatges com ‘Viva Amanecer Dorado’, ‘Fora l’estelada’ o ‘Visca España DNJ’, acompanyats de símbols nazis, com esvàstiques i dibuixos significant l’objectiu en una diana.

Els acusats van repetir les pintades amb missatges similars en dos edificis més a la fàbrica Roca Radiadores de Gavà, on s’hi podia llegir ‘Muerte a los separatas’, ‘Gavá Nacionalosocialista’, ‘Fora l’estelada dels nostres carrers’ o ‘Viva Grecia’. Així mateix, segons la Fiscalia, van col·locar “nombrosos adhesius de contingut polític” en edificis on residien membres de les Joventuts Nacionalistes de Catalunya o d’un regidor de CiU a l’Ajuntament de Gavà, a més de dispensadors de tiquets d’aparcaments i un caixetí metàl·lic de la companyia d’aigua.

La Fiscalia relata que l’1 de febrer del 2014 els Mossos d’Esquadra van trobar al vehicle d’un dels acusats, on viatjaven també altres dos acusats, material per realitzar pintades, adhesius, una estelada i una plantilla de plàstic amb la inscripció ‘Adolf Hitler tenía razón’, acompanyada del rostre de Hitler i la creu esvàstica.La Fiscalia acusa els quatre membre de ‘Los Nazis’ d’un delicte d’incitació a l’odi i un altre d’amenaces i demana quatre anys de presó per cada un d’ells, a més d’una multa.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here