L’entesa, pendent de ser ratificada per les assemblees de treballadors, preveu 105 acomiadaments a Barcelona –en l’última negociació se’n preveien 110- i manté el tancament de la fàbrica de Cornellà per traslladar la producció a Bilbao, però ara ofereix 28 recol·locacions. Amb el preacord, gairebé tots els acomiadaments previstos a l’ERO són d’acollida voluntària. Des de CCOO, han lamentat que finalment no hagin pogut revertir el pla de reestructuració de General Electric però han celebrat la millora de les condicions dels acomiadaments, que asseguren que ara són “menys traumàtiques”

Aquesta matinada, s’ha arribat a un preacord sobre l’ERO plantejat per General Electric als centres de la divisió de renovables que té a l’Estat, després de dos dies d’intenses negociacions.

CCOO d’Indústria de Catalunya lamenta que, malgrat els esforços fets en la negociació, no s’hagi pogut revertir el pla de reestructuració de la multinacional, que s’ha mantingut inamovible.

CCOO no està d’acord amb els motius que addueix General Electric, ja que considera que aquest pla no està justificat, i així ho ha defensat durant tot el període de consultes amb propostes de caire industrial, però el marc normatiu de la reforma laboral ens ha obligat a tancar aquest preacord per evitar un escenari pitjor per als treballadors afectats.

CCOO d’Indústria de Catalunya agraeix el suport rebut i emplaça el Govern de Generalitat a continuar fent gestions amb la multinacional des de l’àmbit institucional per aconseguir mantenir el capital tecnològic i el coneixement dels centres de Wind i Hydro a Catalunya.

El preacord assolit ha permès una rebaixa de l’afectació plantejada inicialment per General Electric, que ha quedat en 105 treballadors dels centres de GE Wind i GE Wind Instalaciones de Barcelona. Cal recordar en el marc del comitè d’empresa europeu ja s’havia aconseguit una rebaixa de l’afectació inicial en 120 llocs de treball.

En el cas de la planta d’Hydro, de Cornellà, CCOO no es resigna al tancament i continua insistint que l’activitat es quedi a Catalunya. Dels 65 treballadors d’aquesta planta, l’acord preveu, finalment, 28 recol·locacions a la planta de Bilbao.

En l’apartat econòmic, s’ha acordat una indemnització de 45 dies per any treballat, amb un màxim de 24 mensualitats, més una suma lineal de 10.000€ i una mensualitat, per a les persones que s’acullin a l’expedient. En el cas dels treballadors de 55 i 56 anys, que cobrin menys de 60.000€, la suma lineal serà de 30.000€. Els treballadors que s’acullin a la recol·locació, rebran 5.000€ addicionals en concepte de trasllat.

El preacord també inclou prejubilacions per als treballadors a partir de 57 anys, mitjançant un pla
de rendes que garanteix el 80% del sou brut, a més del conveni especial amb la Seguretat Social.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here