La Marxa Som és un itinerari popular que recorre totes les comarques del Principat de Catalunya seguint l’itinerari d’El Camí. Recorren el país físicament, i cap a la llibertat i plenitud de manera simbòlica. S’han acostat a tot el territori poble a poble, plaça a plaça, per plantejar diàlegs sobre com bastir conjuntament un país millor fonamentat en una democràcia participativa. Es tracta d’una iniciativa cívica i no partidista que ha seguit el traçat d’El Camí en 4 columnes que confluiran a Montserrat aquest diumenge 31 de juliol

La Marxa Som forma part del conjunt d’entitats i iniciatives impulsores de la Convenció Constitucional Ciutadana en el marc de la plataforma Reinicia Catalunya, essent un primer exercici territorial centrat en el tema central: com s’expressa al nou país la sobirania popular, base de tota democràcia.

Com? 
La Marxa ha seguit el traçat d’El Camí en 4 columnes que confluiran a Montserrat el 31 de juliol.
Les caminades i els actes han estat destinats principalment a les persones de cada població, i s’han realitzat organitzadament només allà on persones o entitats locals les guien.

El missatge de LMS s’ha transmès amb diferents formats, des d’actes complerts i caminades allà on els pobles les han organitzat, o portant el missatge de la democràcia participativa a l’Ajuntament i entitats, convidant-los a realitzar posteriorment una jornada participativa per tractar el tema en el marc del procés constituent del país.

La Columna Metropolitana, que és la que correspon al Baix Llobregat, es va iniciar el 23 de juliol i culmina com la resta, aquest 31 de juliol.

Més que una caminada
Segons expliquen a la seva pàgina web, la Marxa Som “és un instrument de democràcia participativa que es posa al servei de les persones, entitats, moviments socials i institucions del país per obrir un espai més d’implicació de la gent en el procés que vivim per fer un país millor al servei de tots. Mitjançant petites assemblees locals connectades per portaveus, recollim la veu i la força del poble de forma ordenada i coordinada amb l’objectiu de proposar un nou model de democràcia més innovador i participatiu en el marc del procés constituent que s’està gestant: sense una democràcia participativa, la major part dels greus problemes que causem i que s’agreugen, se solucionaran?”

Diumenge a Montserrat

Cap al migdia es trobaran a Montserrat les 4 columnes de La Marxa Som, després d’haver recorregut durant 50 dies els principals pobles i ciutats del Principat. Havent dinat, tindrà lloc una assemblea de portaveus de les comarques participants al voltant de les 4 arques ensamblades a l’Atri,  i consens final de país, que s’escenificarà a la plaça i es lliurarà a representants del Parlament. La comunitat del Monestir rebrà les tradicionals ofrenes que les comarques vulguin fer.

En un format d’intervencions dinàmiques, hi haurà parlaments i cançons de Carles Belda, Natxo Tarrés, Marcel Casellas i Lídia Pujol, la paraula i el cant valencià de Núria Agulló, representants del Parlament de Catalunya, una alcaldessa representant dels municipis adherits a La Marxa Som, Jordi Cuixart (president d’Òmnium Cultural), Teresa Forcades (membre de la comunitat de Sant Benet de Montserrat i de Procés Constituent), Lluís Planas (coordinador de La Marxa Som), Ramon Martí (en nom dels assistents del País Valencià), lectura del Manifest per Laia Vidal,… en un acte divers de paraules intercalades amb cançons i poemes.

Més informació a http://www.lamarxasom.cat/

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here