Aquest mes de setembre se celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació

Sota el lema europeu “Mobilitat intel·ligent. Economia potent”, la Setmana del 2016 a més de vetllar per una vida saludable, sostenible i segura, també reforça el potencial de la mobilitat intel·ligent a l’hora de contribuir al desenvolupament econòmic.

Diverses localitats del Baix Llobregat s’han sumat a l’edició d’aquest 2016 amb diverses activitats. 

Setmana de la Mobilitat a Castelldefels

8-25/setembre

Exposició de fotografies d’edicions anteriors del concurs de fotografia amBICIa’t, al vestíbul de l’Ajuntament.

Concurs de fotografia sobre mobilitat en bicicleta amBICIa’t. Guanya una bicicleta urbana i un casc enviant a teva foto al concurs.ambiciat@castelldefels.org o bé penja-la al Facebook municipal o a Instagram amb el hashtag #ambiciat2016.

Si ho feu a través d’Instagram, afegiu #mobilitat2016 i també concursareu al Clic Mob de la Generalitat. Consulteu les bases [Document PDF – 541 KB]

Dilluns 19

A les 18 h, a la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado: Expliquem “Contes amb olor a cel blau”, a càrrec de Sherezade Bardají. A partir de 3 anys.
Dimecres 21

A les 18 h, a la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado: “Ciència per un món millor: mobilitat sostenible”. A partir de 4 anys. Cal inscripció prèvia.

Dijous 22

A les 19 h, al Centre Frederic Mompou, presentació de conclusions de les sessions participativesdel Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Castelldefels. Hi haurà refrigeri per als assistents.

Diumenge 25

A les 10.30 h, sortida des de la plaça de l’Església de la Pedalada popular pels carrers de la ciutat, amb final al Parc de la Muntanyeta, on es repartirà un refrigeri entre els participants. No cal inscriure’s per participar-hi!

Premi del sorteig entre els participants: una bicicleta urbana + casc.

Setmana de la Mobilitat a Olesa de Montserrat


Setmana de la Mobilitat a Sant Feliu de Llobregat 

Les primeres activitats de la Setmana tindran lloc el dimecres 21 de setembre, quan se celebrarà el dia sense cotxe de Sant Feliu, amb la finalitat de potenciar la mobilitat sostenible. Així, es tallarà el trànsit als carrers de Vidal i Ribas i Pi i Margall i se celebrarà la Gimcana de la Mobilitat, adreçada als nens i nenes d’entre 9 i 12 anys. 

Els objectius d’aquesta activitat seran conscienciar sobre la necessitat de desenvolupar maneres de produir energies renovables per reduir la contaminació associada a la mobilitat; despertar l’interès dels participants sobre les energies renovables; conscienciar sobre la importància de tenir un estil de vida saludable; i provocar una reflexió sobre la situació actual de la nostra ciutat. 

Entre els continguts de la gimcana hi haurà el joc de l’oca de la mobilitat, el joc de pistes contaminades, el joc de la carretera sostenible i el joc de la pista sana. Les inscripcions es podran fer, a partir de les 17 h, en la confluència entre els carrers Pi i Margall i Vidal i Ribas. Cap a les 20 h, hi haurà una xocolatada per a tots els participants, que també rebran obsequis relacionats amb la mobilitat sostenible.

En el marc de la Setmana també se celebrarà el taller “Aprèn a anar amb bicicleta”, organitzat per l’AMB. La formació està adreçada a persones de totes les edats que vulguin aprendre per primer cop a pedalar o a recuperar la confiança si fa molt de temps que no pedalen. L’activitat se celebrarà als jardins del Palau Falguera durant els dies 24 i 25 de setembre, de 10 a 13 h.

El diumenge 25 de setembre també tindrà lloc la 13a edició de la Passejada amb bicicleta que recorrerà set municipis de la comarca i tancarà la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura d’aquest any. La pedalada, oberta a tothom, tindrà un recorregut de 17,5 km, entre el parc de la Marquesa de l’Hospitalet i el parc de Torreblanca. 

Les inscripcions són gratuïtes i es poden fer el mateix dia, a partir de les 11 h, al punt de trobada de Sant Feliu, situat en la confluència entre els carrers de Joana Raspall i Armenteres. L’arribada al parc de Torreblanca és prevista per a les 12.15 h. En acabar el recorregut hi haurà una festa final amb esmorzar i sorteig de bicicletes entre tots els participants.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here