La reunió de les bases de la formació ecosocialista a la comarca ratifica a Candela López i Jordi Gil com a nous coordinadors, en una assembla celebrada aquest dissabte a Cornellà i a la que van assistir 200 persones entre delegats i delegades i persones convidades

La 8ª Assemblea Comarcal d’ICV va ratificar la candidatura de Candela López i Jordi Gil com a nous coordinadors comarcals de la formació ecosocialista al Baix Llobregat. López, Alcaldessa de Castelldefels, repeteix com a coordinadora en aquest nou mandat després d’haver-ho estat durant els darrers 4 anys amb el coordinador sortint, Arnau Funes. Per la seva banda, Jordi Gil, regidor de Sant Vicenç dels Horts i Conseller Comarcal d’Educació, assumeix per primera vegada aquesta responsabilitat.

Junt amb la ratificació de la nova coordinació, l’Assemblea Comarcal també va votar la formació de la nova executiva, que s’ha vist renovada amb l’entrada de noves cares, amb representació de tots els municipis del Baix Llobregat i amb paritat entre homes i dones.

La reunió de les bases de la formació ecosocialista, que va tenir lloc a la sala auditori de la seu de CCOO del Baix Llobregat, va aprovar una resolució en la qual es fa una aposta decidida per la confluència des de baix i amb radicalitat democràtica. “Cal un procés de confluència entre els diversos actors polítics i socials. Aquest nou espai s’ha de fer des de la base, amb mecanismes de radicalitat democràtica, amb expressions a nivell local que siguin capaces de cridar a tots els homes i dones que vulguin participar d’aquest procés en totes les ciutats i pobles de Catalunya”.

En aquest sentit, la re escollida coordinadora comarcal i alcaldessa de Castelldefels va posar com a exemple de confluència, el govern que lidera al seu municipi, Castelldefels, integrat per 4 formacions polítiques. “No tan sols és necessari sinó que és possible”, ha afirmat López referint-se a la necessitat de la confluir per sumar i per guanyar. “I ara, gràcies a un projecte de confluència, de suma, d’unitat, tenim un govern d’esquerres a la ciutat, que posa a la gent al capdavant de les seves polítiques, que aposta pels serveis públics i de qualitat i que propicia la participació de la gent i la lluita contra el canvi climàtic”, va afegir la coordinadora comarcal ecosocialista.

És per això que el text de la resolució aprovada situa el Baix Llobregat com la comarca “on es donen totes les condicions per tal que aquest procés s’iniciï de manera immediata” i en aquest sentit la formació ecosocialista s’emplaça a “articular a nivell local totes les energies per fer possible el nou espai polític”. “L’Assemblea del Baix Llobregat ha de servir perquè el Baix sigui l’avantguarda de la confluència a Catalunya, per historia de lluita, energia capacitat i organització”, conclou la resolució que situa a ICV com aquella organització que aporta “una cultura política que recull una tradició de més de vuitanta anys de lluita i organització al territori”.

A més de l’informe de gestió de la coordinació sortint i del document polític, a l’assemblea també es van aprovar diferents resolucions relatives a la confluència, com ja hem esmentat, però també a la mobilitat a la comarca, el Pla Caufec-Porta de Barcelona i la precarietat juvenil.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here