El Teatre Mercè Rodoreda es va vestir divendres de gala per acollir el lliurament de la IX edició dels Premis de Reconeixement Cultural del Baix Llobregat que atorga el Centre d’Estudis Comarcals cada dos anys

Una nit farcida no només de Premis sinó també de cultura santjoanenca, amb actuacions com les del grup de música de l’escola Enric Granados, la representació de DansaDespí, la peça del grup teatral Hocus Pocus, el moment màgic del mag Ramó o el grup Swettness, amb les seves poderoses veus. 


La ciutat anfitriona es va endur un premi, el Virginia Amposta a l’Equitat de Gènere i Drets Socials, el de l’entitat Violeta, Associació Contra la Violència de Gènere, per la seva àmplia trajectòria en la defensa de les dones que han patit violència masclista. 

A més de Violeta, l’Associació de Pessebristes de Sant Joan Despí va ser  finalista del premi Pau Bertran i Bros de Cultura Popular.

Els Premis de Reconeixement Cultural del Baix Llobregat premien la feina de persones i entitats en 13 categories dels àmbits de les arts, el coneixement i la innovació, l’entorn i la sostenibilitat, la cohesió social i territorial i el compromís cívic. 

Durant el lliurament, que va comptar amb una nodrida representació de personalitats del món polític, cultural, associatiu, empresarial, etc. del Baix Llobregat, es va fer entrega també del premi a la ‘Personalitat Baixllobregatina’ 2016 que va recollir la molinenca Mònica Usart, meteoròloga de 8TV, RAC 1 i RAC 105. Aquest premi va ser escollit per votació popular a Internet, competint amb els cornellanencs Estopa. 

També va rebre un premi de reconeixement per la seva tasca solidària l’entitat Proactiva Open Arms que ha ajudat a salvar a milers de persones en la crisi de refugiats que encara perdura.

El lliurament de premis va ser també un homenatge a la cultura amb les coreografies de Dansa Despí, el teatre d’Hocus Pocus, la màgia del Mag Ramón i la música de les Sweetness, talents fets a Sant Joan Despí. 

La presidenta del Centre d’Estudis Comarcals, Conxita Sánchez, va recordar la periodista i escriptora Montserrat Roig, de la qual aquest es commemora el 25è aniversari de la seva mort. I tampoc es va oblidar del músic i poeta Leonard Cohen, mort recentment. 

L’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, va tancar l’acte com a amfitrió, destacant “com un orgull acollir aquest acte que posa de manifest la importància del món local i del treball que es desenvolupa des de la proximitat de les ciutats en favor d’objectius globals”.

Els premiats de la IX edició dels Premis de Reconeixement Cultural del Baix Llobregat van ser: 

Per veure les fotografies dels Premiats us recomanem que aneu a Twitter i consulteu el hashtag #premisbaixllobregat16 o directament al nostre compte de Twitter @elbaixcat

 • Premi Rosa Moragas i Duran d’Arts Escèniques i Cinema: Grup de Teatre “TeatrAndreu” de Sant Andreu de la Barca
 • Premi Antoni Serra i Fiter d’Arts Visuals: La Peixateria Sala de Creació de Sant Boi de LLobregat.
 • Premi Agna Canalies Mestre de Literatura: José Luís Garcia Herrera d’Abrera.
 • Premi Joan Cererols i Fornells de Música: Jove Orquestra de Cambra de la Passió d’Esparreguera (JOCPE)
 • Premi Llorenç Presas i Puig de Recerca: Comissió de Morts i Desapareguts liderada pel Centre d’Estudis Santjustencs
 • Premi Joana Raspall i Juanola de Pedagogia i Divulgació: Remei López Cuadras (Directora Biblioteca de Viladecans)
 • Premi Montserrat Roig de Comunicació:Ràdio Sant Feliu
 • Premi Josep Maria Jujol i Gibert a la Preservació del Patrimoni Cultural: Parc Arqueològic Mines de Gavà
 • Premi Ramon Farreras i Ollé a la Preservació d’Espais Naturals, la Sostenibilitat i la Cultura Rural:S.O.S. Delta del Llobregat. Plataforma en Defensa del Delta del Llobregat
 • Premi Pau Bertran i Bros de Cultura Popular: Festival Internacional de Teatre i Animació al carrer de Viladecans
 • Premi Jaume Codina i Vila d’Actuacions d’Àmbit Comarcal i de Cohesió Territorial: Projecte: Orgull del Baix
 • Premi Joan N. García NIeto al Compromís Cívic i la Cohesió Social: Festival Esperanzah! El Prat de LLobregat
 • Premi Virginia Amposta Amposta a l’Equitat de Gènere i els Drets Socials: Associació Violeta de Sant Joan Despí

Font: Ajuntament de Sant Joan Despí

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here