Els dies 26 i 28 de novembre dues reconegudes activistes en la defensa dels drets de les dones al món àrab oferiran al Baix Llobregat el seu testimoni sobre els problemes i dificultats que afronten les refugiades en aquests països

  • La conferència de Castelldefels tindrà lloc el dia 26 a les 19.00 hores a la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castelldefels i la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO.
  • La conferència del Prat de Llobregat tindrà lloc el dia 28 a les 18.30 hores a Cases d’en Puig – Serveis de Ciutadania i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament del Prat de Llobregat i la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO.

L’acte forma part de la sèrie de conferències ‘Veus, Dones, Refugiades’ que l’Associació Catalana per la Pau (ACP) organitza del 24 al 28 de novembre a diferents poblacions del territori català, amb l’objectiu de donar a conèixer la realitat que viuen les persones refugiades a Jordània i al Líban i, de manera especial, com afecta el refugi a la població femenina desplaçada.

La conferència comptarà amb la intervenció de dues reconegudes activistes, que disposen d’una llarga experiència en la participació en associacions i xarxes de dones i en la defensa dels drets d’aquest col·lectiu.

Layla Hamarneh és directora de projectes de Arab Women Organization (AWO) a Jordània. Feminista i activista política, durant prop de trenta anys va exercir com a docent als Centres de Formació de Professorat de l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR). Ha estat involucrada en la creació de l’Aliança per al Reconeixement dels Drets de les Dones, primera xarxa de dones jordanes, que inclou 80 organitzacions de base de dones d’aquest país.

Khadije El Husaini és secretària general de la Lliga dels Drets de la Dona al Líban (LLWR), entitat sense ànim de lucre que treballa en l’apoderament de la dona des del punt de vista civil, productiu i representatiu. És membre de la Confederació Internacional de Sindicats Àrabs i ha participat en diferents congressos àrabs i regionals sobre els drets de les dones.

El cicle de conferències s’emmarca en una campanya que l’Associació Catalana per la Pau (ACP) va engegar fa uns mesos amb la finalitat de proporcionar ajuda humanitària urgent a les persones que arriben refugiades a Jordània i el Líban, i en la qual hi col·laboren també la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO i l’Associació Catalunya-Líban, amb el suport del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i de diferents ajuntaments catalans.

Sobre l’Associació Catalana per la Pau

L’Associació Catalana per la Pau (ACP) neix l’any 1990 impulsada per un col·lectiu d’homes i dones vinculats a diverses organitzacions i moviments socials, compromesos en la lluita per la pau i el desarmament i en la transformació de les relacions entre el Nord i el Sud del planeta.

L’entitat treballa a partir de la cooperació al desenvolupament, l’acció humanitària, l’educació i la mobilització social, amb l’objectiu de canviar les condicions de vida de les poblacions més desafavorides i assolir estructures socials més justes, la plena expressió dels drets individuals i col·lectius i l’eradicació de la pobresa.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here