L’aturada dels treballs, que ja dura més de 15 mesos, genera frustració i molèsties a la ciutadania de la localitat baixllobregatina 
L’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, ha sol·licitat al ministre de Foment, Íñigo de la Serna, una reunió urgent que permeti reanudar amb la màxima celeritat les obres de la variant de la carretera C-245. Sant Boi reclama un cop més una solució definitiva als problemes existents en els accessos al seu nucli urbà.
La connexió del cinturó del Litoral amb l’autopista C-32 (‘variant’ de la C-245) és, des de fa molts anys, una obra indispensable per solucionar els endèmics problemes que pateixen molts veïns i veïnes de Sant Boi que han d’entrar o sortir diàriament de la població amb els seus vehicles per motius de feina o estudis.

El projecte de construcció de la variant ja va quedar pendent, de fet, en l’època preolímpica. Després d’un llarg procés administratiu, les obres no es van iniciar fins al mes d’agost de 2009 i des d’aleshores han patit múltiples ralentiments i paralitzacions. L’aturada actual, l’última d’una llarga llista, ja dura quinze mesos .

Segons l’alcaldessa, les obres estan aturades “sense cap explicació convincent ni compromís de reanudació ” malgrat les múltiples gestions i reivindicacions de l’Ajuntament. Mentrestant, la ciutat segueix patint els habituals embussos, que es focalitzen principalment a la rotonda de la Parellada i als carrers del nucli antic.

En la carta enviada al ministre de Foment per demanar la reunió, l’alcaldessa explica que “aquesta preocupació del govern municipal és compartida per la ciutadania de Sant Boi “, que percep la situació de bloqueig de la variant com “un dels principals problemes de la seva ciutat”.

Lluïsa Moret ha explicat que la conclusió de les obres de la variant és vital per al desenvolupament de Sant Boi com a ciutat i per a la creació d’oportunitats en el territori . La situació actual fins i tot està impedint al govern municipal complir amb alguns compromisos, com ara la remodelació d’alguns carrers on no es podrà intervenir fins a la conclusió de les obres.

L’alcaldessa ha dit que ” cal defensar el territori contra el menysteniment de l’Administració estatal “, que està generant “una situació indignant que no podem continuar patint ni tolerant durant més temps”.

L’Ajuntament havia adreçat a l’octubre una carta sobre aquesta mateixa qüestió al secretari d’Estat d’Infraestructures , Julio Gómez Pomar, però no ha tingut cap resposta.

Font: Ajuntament de Sant Boi 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here