L’Ajuntament de Cornellà ha programat una sèrie d’activitats nadalenques per recrear l’esperit d’aquestes dates tan màgiques, on es combinaran els elements culturals i solidaris amb activitats de dinamització al carrer, que promouen la vinculació amb les entitats i el comerç local

Com a novetat aquest any s’han instal·lat 6 arbres dels desitjos a cada un dels barris de la ciutat perquè els més petits puguin penjar els seus somnis. Les localitzacions seran: Passeig dels Ferrocarrils Catalans, plaça de la Sardana, plaça Gandesa, plaça Catalunya, plaça de Sant Ildefons i plaça Pallars. Els arbres, creats en ferro, són obra de l’artista de Cornellà Jordi Rocosa.

Per decorar l’arbre amb els desitjos, els infants poden portar les seves pròpies creacions originals, des d’un dibuix o unes paraules anotades en un trosset de paper a una targeta nadalenca, el més important és que expressin la seva veu. 

No obstant, a les escoles de primària, durant aquests dies els nens i nenes de Cornellà han rebut la visita de la Fada Ondina (ajudant del Mag Maginet) que els hi ha portat moltes sorpreses, entre elles el conte de la Nit de Reis i unes targetes en forma de bola i de pinya decoratives que podran penjar a qualsevol dels sis arbres. A les diferents localitzacions, un dinamitzador ajudarà als infants a penjar el seus somnis (entre les de 16.30 i 18.30 hores).

Una altra de les novetats d’aquest any, són les set bústies del Mag Maginet instal·ades a diferents llocs de la ciutat, fins al 5 de gener, perquè els infants puguin deixar les seves cartes adreçades als Reis d’Orient. Les podreu trobar davant dels tres mercats municipals: Centre, Marsans i Sant Ildefons, Citilab, Parc Esportiu Llobregat, Passeig FFCC amb el carrer Dolors Almeda i plaça del Trinquis.

A més, el Mag Maginet obrirà les portes del seu laboratori els dies 23,24,27,28,29 i 30 de desembre de 17 a 20h. Allà el Mag porta mesos mirant al cel per interpretar les pistes que li donen les estrelles i esbrinar com arriben els Reis el dia 5 de gener a Cornellà.

També es va presentar aquest dilluns al Castell de Cornellà el conte de la Nit de Reis 2017, que aquests dies ja s’està distribuint entre els alumnes d’educació infantil i primària. Aquest any, la protagonista del conte de la Nit de Reis és una marieta, que coneixerà com el Mag Maginet prepara l’arribada dels Reis i necessitarà de la seva ajuda per tornar a casa. L’ha escrit l’autora de Cornellà Lucinda Estruga, i les il·lustracions són de Sara Roig i Nogales. 

Aquesta història se suma a la col·lecció de contes que fa més de trenta anys que s’editen a la ciutat, per posar més màgia a les festes nadalenques, i fomentar la lectura entre els més petits, en un llibre que a més poden acolorir al seu gust.

Sorpreses, jocs i tallers al Campament Oriental

El recinte firal de Cornellà obrirà a partir del 23 al 31 de desembre per donar cabuda a una àmplia oferta d’activitats culturals, tallers de manualitats, inflables, esports i jocs de tota mena. Aquest any la Fira de Nadal arriba a la 24ena. edició i presenta com a novetat la col·laboració amb l’associació “Mechones Solidarios” a través de la perruqueria de Cornellà Narbona Estilistes, a favor de la lluita contra el càncer. 

La Fira Infantil de Nadal obrirà tots els dies d’10h a 20h a excepció dels dies 24 i 31 que es tancarà a les 18h. (Els dies 25 i 26 de desembre no hi haurà Fira). Més informació: www.firadecornella.com

Com cada any, i amb aquest ja seran trenta-tres, el Campament oriental del Mag Maginet arriba de l’1 al 4 de gener. Els nens i les nenes trobaran actuacions musicals i de dansa, tallers infantils, solidaris i moltes sorpreses més. 

I, com sempre les biblioteques s’omplen amb propostes de contacontes nadalencs, amb tallers i activitats per a totes les edats. Parròquies, casals de gent gran i entitats vesteixen els seus pessebres, i les corals i els grups de música ens animen amb els seus concerts i cants de nadales.

Foto: @MagMaginet

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here