El vicepresident primer de la Diputació de Barcelona, Dionís Guiteras, ha demanat a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) «més implicació en el suport al Parc Agrari del Baix Llobregat, espai estratègic per a la demarcació i el país». Ho ha fet després de la reunió de treball que ha realitzat amb la presidenta de l’AMB, Ada Colau, i amb diversos alcaldes, regidors i representants dels ajuntaments, institucions i organismes que formen part del Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat

La masia de Can Comas ha estat avui l’escenari de la reunió de treball entre la presidenta de l’AMB, Ada Colau, el president del Consorci del Parc Agrari i del Consell Comarcal, Josep Perpinyà, el vicepresident primer del Consorci del Parc Agrari i de la Diputació de Barcelona, Dionís Guiteras, el vicepresident segon del Consorci del Parc Agrari i director general de Desenvolupament Rural de la Generalitat de Catalunya, Oriol Anson, el vicepresident tercer del Consorci del Parc Agrari i membre de la Unió de Pagesos, Josep Cuscó, i alcaldes i alcaldesses dels 14 municipis que formen part del Consorci, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Gavà, Molins de Rei, Pallejà, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Viladecans, el Papiol, el Prat de Llobregat i l’Hospitalet de Llobregat.


En el decurs de la reunió, Josep Perpinyà ha explicat els reptes del Parc Agrari, així com les seves necessitats i ha demanat a l’Àrea Metropolitana de Barcelona implicació econòmica en una peça estratègica com és el Parc Agrari, molt especialment en la gestió de l’aigua i de la fauna. 

Per la seva banda, Dionís Guiteras ha refermat el seu compromís amb el Consorci, especialment amb la gestió de la fauna i s’ha compromès a aportar més recursos. Per part de la Unió de Pagesos, s’ha expressat la necessitat de continuar invertint de manera que l’agricultura sigui una activitat econòmica rendible.

En aquest sentit, Guiteras ha anunciat «un acord entre les diferents administracions per gestionar la fauna salvatge del Parc Agrari del Baix Llobregat», fet que demostra la importància d’aquest tipus d’acords i que permet aportar recursos tècnics i econòmics a la gestió d’aquesta fauna.

El vicepresident primer de la corporació també ha destacat l’aposta que la Diputació de Barcelona fa per reconnectar el món rural i l’urbà, amb la voluntat de donar aquelles eines imprescindibles perquè totes les persones tinguin les mateixes oportunitats.

Per la seva banda, la presidenta de l’AMB ha agraït l’assistència a la trobada confirmant la voluntat d’implicació amb el Parc Agrari, i s’ha emplaçat a continuar treballant per concretar quina serà la seva col.laboració.

El Parc Agrari del Baix Llobregat, que ha comptat amb el suport, fins ara, de la Diputació de Barcelona, és la zona productiva agrícola més important del territori metropolità, que contribueix a la sobirania alimentària dels seus més de tres milions d’habitants, i que juntament amb el Parc Natural de Collserola, el Delta del Llobregat constitueixen els espais naturals més importants de la metròpoli.

La reunió ha finalitzat amb una visita al voltant de la masia de Can Comas. 

Font: Diputació de Barcelona i Consell Comarcal del Baix Llobregat 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here