La Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona inicia un nou programa de difusió cultural als espais naturals protegits de la seva demarcació amb el nou cicle “Òpera als parcs”. L’objectiu d’aquest programa, que inclou quatre concerts a celebrar en poblacions situades als parcs naturals del Montseny, Sant Llorenç del Munt i l’Obac, el Garraf i el Castell de Montesquiu, és connectar aquesta disciplina artística amb la natura

El cicle cultural “Òpera als parcs” vol connectar aquest gènere musical com és l’òpera, amb la natura i obrir-la també a un públic més ampli, resident en poblacions de la Xarxa de parcs. Totes les sessions del cicle són gratuïtes i tenen una finalitat educativa, per la qual cosa compten amb una introducció sobre cadascuna de les obres a càrrec d’un director artístic.

El cicle s’inicia al Parc Natural del Montseny amb un concert a la Garriga

El primer concert del cicle s’inicia aquest dissabte, 11 de març, a les 20 hores al teatre el Patronat de la Garriga. Sota el títol “Dones regents de la lírica”, té com a eix central el paper de les dones en l’opera, refermant la seva posició històrica dins aquest gènere.

El programa inclou fragments d’òperes com Dido and Eneas, de H. Purcell, Giulio Cesare, de G. H. Händel; Le nozze di Figaro, de W. A. Mozart, Les contes d’Hoffmann, de J. Offenbach, Don Carlo, de G. Verdi o Tannhäuser, de R. Wagner, entre d’altres. Les interpretacions seran a càrrec de les sopranos Ximena Agurto i Ulrike Haller i la mezzosoprano Laura Vila, acompanyades de Josep Buforn al piano, sota la presentació i direcció artística de Jordi Maddaleno.

El programa “Dones regents de la lírica” és l’avantsala de la jornada “Dones del Montseny” que tindrà lloc els dies 2 i 3 de juny a la Garriga. En aquesta jornada, oberta a la participació de tothom, es crearà un grup d’igualtat entre homes i dones que conviuen a la Reserva de la Biosfera del Montseny, a partir de conèixer i compartir experiències d’èxit d’altres reserves de la Biosfera d’arreu del món.
Concerts als parcs del Castell de Montesquiu, Sant Llorenç del Munt i l’Obac i el Garraf

El cicle “Òpera als parcs” es complimentarà amb concertes el diumenge 21 de maig al Parc del Castell de Montesquiu sota el títol “Schubert de prop” dedicat a l’obra d’aquest compositor austríac considerat l’introductor del Romanticisme; el Parc de Sant Llorenç del Munt i l’Obac acollirà “Cançó d’amor i de guerra” el 15 de juliol al castell de Talamanca i el Parc del Garraf amb un recital “Passió per l’òpera” el mes de novembre a Begues.

Font: Diputació de Barcelona 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here