Els governs locals insten la Generalitat a implicar-se en les negociacions amb Foment per aconseguir que les obres acabin aquest 2017

Representants de deu ajuntaments del Vallès Occidental i el Baix Llobregat han escenificat aquest dimarts al migdia un front comú per exigir al Ministeri de Foment que acabi de construir l’enllaç de l’A2 amb l’AP7. 

Els representants municipals s’han reunit per signar el manifest ‘Connexió, ara!’, impulsat per l’Ajuntament de Castellbisbal, on es reclama a l’estat espanyol que reservi una partida dels pressupostos per fixar un calendari que permeti reprendre les obres i posar en funcionament l’enllaç aquest 2017. 

Al mateix temps, els municipis insten el conseller de Territori i Sostenibilitat a implicar-se en les negociacions amb Foment, per tal de desencallar la paràlisi d’unes obres que van començar fa més de deu anys.

L’acte d’aquest dimarts ha reunit alcaldes i regidors de Castellbisbal, Sant Cugat del Vallès, Terrassa, Rubí, Molins de Rei, Pallejà, el Papiol i Sant Andreu de la Barca, mentre han excusat la seva absència els representants dels governs de Martorell i Corbera de Llobregat

Tots han subscrit un manifest on recorden que les obres de l’enllaç comporten la construcció de 2,4 quilòmetres, dels quals 850 metres corresponen a un viaducte. “No estem parlant d’una forta despesa pressupostària, sinó d’eficiència gestora”, apunten.

En aquest sentit, els representants municipals lamenten que les obres de l’enllaç de l’A2 amb l’AP7 han estat “unes de les principals damnificades de les retallades en inversió pública del govern central davant la crisi econòmica”. Alhora, critiquen que el projecte de l’enllaç ja va néixer amb “deficiències importants i errades en el disseny”, fet que qüestiona que pugui servir realment per resoldre les retencions al Papiol i Castellbisbal.

Amb tot, els ajuntaments també asseguren que acabar la construcció de l’enllaç comportaria “nombrosos avantatges” per Castellbisbal, el Papiol i Sant Andreu de la Barca, però de retruc també per l’àrea metropolitana de Barcelona, ja que auguren que resoldria els problemes de mobilitat interna a les carreteres comarcals i posaria fi a les complicacions d’accés que tenen diverses indústries de la zona. En aquest sentit, subratllen que tot plegat suposaria importants beneficis mediambientals.

Finalment, simultani a la signatura del manifest, els alcaldes i regidors han acordat iniciar la constitució d’un grup oficial de municipis afectats, on volen convidar els agents socials i econòmics i també entitats de la zona, per tal de reivindicar conjuntament la fi de les obres i la posada en marxa de l’enllaç per a aquest 2017.

Font: ACN 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here