L’Ajuntament baixllobregatí i la fundació dels germans Gasol uneixen esforços per promoure hàbits saludables i prevenir l’obesitat infantil

L’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, i la directora de la Gasol Foundation , Cristina Ribes, han signat aquest dimarts, dia 14 de març, un conveni de col·laboració que permetrà traslladar a Sant Boi la seu de la Gasol Foundation.

L’Ajuntament i la Gasol Foundation tenen la intenció de col·laborar en la promoció comunitària de la salut i el foment d’hàbits saludables (l’activitat física, la pràctica de l’esport, l’alimentació equilibrada, el descans i el benestar emocional) , especialment per prevenir i combatre l’obesitat infantil.

“Per a l’Ajuntament és un privilegi poder comptar amb la Gasol Foundation a la ciutat”, ha dit l’alcaldessa, “a partir del vincle amb Sant Boi que la família Gasol sempre ha fet palès i del compromís conjunt de treballar per la salut infantil”. “Com a ciutat”, ha afegit, ” apostem estratègicament per ser una ciutat sostenible i saludable capaç de generar models de vida saludables i per identificar el nom de la nostra ciutat amb la salut “.

La Gasol Foundation vol fer un pas endavant en el compromís amb la comunitat de Sant Boi i llençar un programa pilot de salut comunitària per a infants, joves i famílies en col·laboració amb l’Ajuntament i altres institucions del municipi. En paraules de la seva directora, Cristina Ribes, “l’Obesitat Infantil ja no és un problema aliè, l’Organització Mundial de la Salut la considera una epidèmia mundial”.

Estudi sobre sobrepès i obesitat infantil

Un estudi elaborat recentment a Sant Boi per l’Ajuntament en el marc del programa municipal SantBoiSà per a la promoció d’hàbits saludables mostra que el 21,8% dels nens i nenes de P3 i P4 tenen ‘sobrepès’ i un 11,1% més pateixen ‘obesitat’. 792 infants de 16 escoles de la localitat han participat en aquest estudi.

El programa pilot de la Gasol Foundation es durà a terme a la nova seu de la Fundació, un local cedit per l’Ajuntament i situat a la planta baixa de l’edifici número 2 del carrer de Jaume I, 26-28 (Cinemes Can Castellet).

La Gasol Foundation es va crear l’any 2013 a Los Angeles, fruit de l’interès i la sensibilitat dels germans Gasol envers la salut infantil i des de 2014 està implantada a Catalunya, amb seu fins ara a la ciutat de Barcelona.

Agustí Gasol, pare d’en Pau i en Marc

“En Pau i el Marc guarden una relació molt estreta amb aquesta ciutat”, ha dit durant l’acte de presentació Agustí Gasol, pare de Pau i Marc; “alguns dels seus records més apreciats de nens els han passat aquí, jugant a les pistes o recorrent els carrers. Em sento molt orgullós com a pare que ells puguin ara, a través d ela Gasol Foundation, contribuir que Sant Boi sigui una ciutat més preocupada pels hàbits saludables”.

Font: Ajuntament de Sant Boi 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here