Aquest dilluns va començar, a Castelldefels, el garbellat de les platges metropolitanes que marca el tret de sortida de la temporada. El procés de llaurat consisteix a voltejar tota la sorra de la platja fins a 50 centímetres de profunditat

L’ Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) va iniciar ahir dilluns, a Castelldefels, els treballs de llaurat de les platges metropolitanes. L’actuació, que es realitza cada any, té com a objectiu aconseguir un grau òptim de salubritat de les platges de cara a la propera temporada de bany, que començarà durant les vacances de Setmana Santa.

El cap de la secció de platges del AMB, Mariano de Gracia, diu que “el procés de llaurat consisteix a voltejar tota la sorra de la platja fins a 50 centímetres de profunditat perquè el vent, l’aire i el sol facin una acció de neteja natural”, aprofitant l’acció desinfectant dels rajos solars. 

A continuació, serà el torn de les màquines de garbellat, que diàriament fan la neteja de la sorra, deixant les platges netes i planes. Aquestes màquines especials, que fins al mes de novembre seguiran passant periòdicament per tot el litoral metropolità, remouen la sorra fins a 10 centímetres de profunditat i la deixen caure en una malla que reté les partícules sòlides.

A causa de les afectacions provocades pels temporals de vent i pluja del passat hivern, en molts casos no només es tracta de netejar la sorra, sinó també d’anivellar-la i redistribuir-la. “Hem tingut una reculada important de la sorra a causa dels temporals, encara que hem començat a recuperar una mica el mateix nivell que teníem, excepte en dos punts concrets: la platja de la Mora de Badalona i la zona nord de Montgat”, va explicar de Gracia.

Els temporals del passat hivern han fet necessari substituir unes 50 passarel·les a les platges del Baix Llobregat, la qual cosa suposa uns 100 metres lineals d’aquest equipament. En el global del litoral metropolità, la xifra ascendeix a 150 passarel·les, la qual cosa representa 500 metres lineals. Aquests treballs extraordinaris han tingut un cost de 200.000 euros.

Com a novetats per a aquesta temporada, s’ha anunciat la instal·lació d’una nova senyalització en els 204 accessos de les 41 platges metropolitanes, amb informació general per als usuaris sobre els serveis, les prohibicions i l’estat de les banderes

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers) 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here