Després de l’última gran manifestació a Esplugues l’any 2009, els crítics amb el projecte Porta Barcelona (més conegut com a Pla Caufec) van tornar sortir al carrer aquest dissabte. Ho van fer com a protesta davant la reactivació d’unes obres que portaven gairebé una dècada aturades

En declaracions a elBaix.cat, Efren, portaveu de la Plataforma, va agraïr la implicació dels veïns en la concentració. “La nostra lluita no és només nostre, projectes urbanístics com aquest s’estan donant també a Hospitalet i a altres indrets” va lamentar. “El Caufec no està dat i beneït, només s’ha aprovat una de les 4 fases. Hi ha marge per lluitar” va sentenciar. 

Ja en el torn de parlaments, una activista de la Plataforma va deixar clares les aspiracions dels opositors “volem una Collserola verda, els macro complexos comercials i equipaments de luxe no són, ni seran mai, el nostre model”.

Segons els manifestants, la reactivació del pla s’ha fet “a porta tancada”, en referència al fet que la represa de la iniciativa no passés pel Ple Municipal.

Des de la Plataforma, també van exigir al Consistori que obri una negociació per aturar el Caufec provisionalment, mentre s’inicia un debat que incorpori altres veïnes i veïns d’Esplugues.

Cap responsable de l’Ajuntament ha fet cap declaració a hores d’ara.

Crònica per Guillem Amatller  

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here