Per al Govern Municipal la salut de les dones és una qüestió prioritària i donarà suport a totes les mobilitzacions de la ciutadania de Castelldefels que tinguin com a objectiu reclamar al Departament de Salut la reposició del servei el més aviat possible

A partir de la primera setmana de juny el servei de mamografies del Centre d’Assistència Primària (CAP) de Castelldefels deixarà de funcionar i es derivarà a les persones usuàries a l’Hospital de Viladecans. Les causes d’aquesta decisió per part de l’Institut Català de la Salut (ICS) responen a la finalització de la vida útil del mamògraf del centre, que dóna servei a les usuàries de Castelldefels, Gavà, Viladecans i Begues.

No obstant això, segons l’ICS, el Departament de Salut de la Generalitat s’ha compromès a restituir el servei amb un nou mamògraf digital directe però no ha concretat quan podrà materialitzar-se aquesta intenció. La derivació del servei a l’Hospital de Viladecans seria doncs de manera provisional, tot i que no ha concretat quan durarà aquesta situació.

Davant d’aquests fets i la vital importància de detectar a temps malalties com el Càncer de Mama, l’Ajuntament de Castelldefels “lamenta la falta de previsió per part de la Conselleria de Salut” i reclama la reposició del servei el més aviat possible, ja que, en paraules de l’alcaldessa, Candela López, “la salut de les dones és una qüestió prioritària. 7.795 dones de Castelldefels tenen entre 50 i 70 anys d’edat i, per tant, s’han de fer una mamografia a l’any per tal de fer una bona pràctica preventiva”. 

En la mateixa línia, l’Ajuntament farà arribar un escrit a la Conselleria de Salut demanant que el compromís de reposició del mamògraf i de la resta de l’equipament de radiologia del CAP El Castell, que també es troba en una situació similar, vagi acompanyat d’una data, i que es reconsideri la decisió de derivar a les usuàries a l’Hospital de Viladecans

D’altra banda, el Govern Municipal anuncia que donarà suport a totes les mobilitzacions de la ciutadania de Castelldefels que tinguin com a objectiu reclamar la reposició immediata del servei de mamografies al CAP El Castell.

Font: Ajuntament de Castelldefels (elCastell) 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here