“Em va copsar que el barça s’adherís al pacte a nivell nacional. Si el Barça és més que un club, nosaltres som més que una adhesió a la independència. Som la voluntat d’una majoria a Catalunya que vol evitar el bloqueig i decidir el seu futur” ha dit Genoveva Catala, també membre del Centre d’estudis comarcal

Català ha remarcat que el Referèndum no és impossible. “Res ho és si hi ha voluntat política”. Ho ha dit en una roda de premsa organitzada a Molins de Rei, on també hi ha intervingut Eva Pons, doctora en dret constitucional i Frederic Prieto, activista favorable al referèndum.

Eva Pons ha assegurat que els partidaris del Referèndum poden reclamar-lo sense tenir la llei en la seva contra. “En el dictamen del 2010 respecte la resolució de Kosovo no es prohibia enlloc que es constitueixi un Estat si hi ha un mandat democràtic”.

Pons també ha lamentat que per part del tribunal constitucional “cada vegada s’interpreti la llei d’una manera més restrictiva” en la qüestió catalana. “L’any 2014 el TC admetia que es poguessin defensar idees contràries a la Constitució”. Així, la professora de dret baixllobregatina no veu indicis clars de què l’Estat canviï la seva posició a curt termini.

Frederic Prieto, en la mateixa línia, ha lamentat el que ha considerat “una manca de voluntat política per part de les Institucions de l’Estat” a l’hora de legalitzar una consulta. “Rajoy ho ha dit vàries vegades: ni vull ni puc”

La roda de premsa arriba després que el passat 29 de març es constituís a Pallejà la taula pel Referèndum del Baix Llobregat. Des d’aleshores, s’han recollit signatures al territori en favor d’una consulta vinculant sobre el futur polític de Catalunya. A la taula, hi ha representats partits polítics, així com els sindicats majoritaris, entitats veïnals i membres de la societat civil.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here