El candidat a la secretaria general del PSOE, Pedro Sánchez, ha demanat avui des de Viladecans, el vot dels militants del PSC per “rescatar al PSOE de la deriva”, i ha advertit que el diumenge no està en joc només la direcció del partit, sinó també “el futur de l’esquerra a Espanya”

El socialista ha fet aquesta crida durant la seva última intervenció a Catalunya abans que es posin les urnes diumenge que ve; en un acte al Cúbic de Viladecans, al que han assistit unes 1000 persones.

Els dirigents del PSC del Baix Llobregat han tingut posicionaments diversos durant la campanya, com la del seu primer secretari i alcalde de Sant Joan Despí, Antonio Poveda, qui s’ha mostrat neutral en tot aquest procés, o la de l’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, que ha donat suport obertament a la presidenta andalusa, Susana Díaz.

El candidat a liderar el PSOE, per la seva banda, ha rebut el suport de l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, que ja va ser el seu principal valedor a Catalunya en les primàries de 2014 i que s’ha mantingut lleial a Sánchez tres anys després. També li han mostrat el seu suport les alcaldesses d’Esplugues i Gavà, Pilar Díaz i Raquel Sánchez, respectivament.

Catalunya pot resultar decisiva en el resultat de les primàries del proper diumenge, no tant pels vots que pugui obtenir Sánchez sinó per la diferència que li pugui treure a la presidenta andalusa Susana Díaz. 

El d’aquest dijous ha estat el tercer acte de Sánchez a Catalunya en aquestes primàries del PSOE. El Baix Llobregat es manté com un dels territoris decidius per al socialisme, ja que només a la comarca, Sánchez va recollir gairebé mil avals dels més de 6.058 que va reunir a tota Catalunya.

Durant la seva intervenció a Viladecans, l’exsecretari general del PSOE ha assegurat que ell vol “rescatar el partit de l’abstenció al PP, no dels seus militants”. Sánchez ha tornat a demanar la dimissió de Mariano Rajoy i ha insistit en l’eix central de la seva campanya: “El que ens estranya és que segueixi sent president del Govern i ho hagi estat amb l’abstenció del PSOE”.

Sánchez ha afirmat que representa “l’esquerra que compleix, la que no defrauda, la que pot derrotar al PP” i ha afegit que si guanya les primàries es compromet a “unir al PSOE per derrotar a la dreta, perquè el nostre adversari està fora i és la dreta econòmica i política”. En aquest sentit, el exlíder socialista ha proclamat: “treurem al PSOE de la deriva en la qual es troba i posarem rumb a la Moncloa”.

El candidat a liderar el socialisme espanyol ha explicat que entenia el partit “com un club obert” i per això ha agraït la presència dels assistents que no tenien carnet socialista. Després ha promès “obrir les agrupacions” després del 21 de maig, especialment als joves, i ha apel·lat a combatre “el discurs de la por i la mentida i de qui l’utilitza en benefici de la dreta”, en el que ha semblat una crítica velada a la presidenta andalusa, Susana Díaz. 

Per això ha reclamat la mobilització de tots els seus simpatitzants perquè votin el diumenge. L’objectiu, ha dit, és que la seva candidatura “tingui més vots que avals, perquè el PSOE recuperi el rumb de l’esquerra”.

L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, ha assegurat que recolzava la candidatura de Pedro Sánchez “per dignitat, per coherència i per radicalitat democràtica i perquè em sento 100% socialista”, parafrasejant a Susana Díaz. En un altre moment ha estat molt clara amb els que han estat els referents del socialisme espanyol durant anys. “Sempre hem admirat a Felipe, a Guerra i a Rubalcaba, però ja fa temps que haurien d’haver fet un pas enrere”. La causa de la seva petició, ha afegit, és que “la política ara es fa diferent, la gent ens demana decència, transparència i coherència. Ens demana fer el que diem, si és sí. Com Pedro, que entre el càrrec i la coherència, va triar la coherència”.

Raquel Sánchez, l’alcaldessa de Gavà, ha elogiat el “feminisme” de Sánchez i ha dit que tenia “respostes per sortir de l’embolic en el qual ens han ficat”, en referència als dirigents de l’antiga Convergència, “que no veuen una altra cosa que no sigui la estelada per tapar la corrupció”.

Per la seva banda, Carlos Ruiz ha criticat amb ironia “l’apocalipsi” que per a alguns representa Pedro Sánchez, i ha assegurat que ha retornat la il·lusió a la militància. “El nostre objectiu és guanyar a Rajoy i per això cal posar-se davant d’ell, no al costat. No volem guanyar a Susana”, ha sentenciat el viladecanenc. 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here