15 ciutats catalanes optaven a la segona convocatòria d’ajudes per a estratègies de desenvolupament urbà sostenible i integrat (DUSI)
Sant Boi rebrà fons europeus FEDER per valor de de 8,1 milions d’euros per desenvolupar la seva estratègia de ciutat en els pròxims anys. Aquesta important injecció econòmica permetrà dur a terme i accelerar projectes de gran importància per a la ciutat i per generar noves oportunitats de futur per a la ciutadania. A Catalunya, només Sabadell rebrà també aquesta ajuda.
El Butlletí Oficial de l’Estat ha publicat aquest dilluns, dia 22 de maig, els resultats de la segona convocatòria per a la selecció d’ Estratègies de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (estratègies DUSI) de municipis de tot l’Estat, dotada amb una subvenció global de 301 milions d’euros (17 a Catalunya) mitjançant ajudes de desenvolupament regional (fons FEDER).

En el cas de Catalunya, la Comissió de Valoració del Ministerio de Hacienda y Función Pública, prèvia analisi i avaluació, ha seleccionat les estratègies de 2 de les 15 ciutats que optaven a les ajudes. Aquestes dues ciutats són Sant Boi i Sabadell . En la primera convocatòria, es van seleccionar les estratègies de Barcelona i Santa Coloma de Gramanet.

Sant Boi de Llobregat rebrà 8,1 milions d’euros per desenvolupar d’aquí a l’any 2020 la seva Estratègia DUSI, que s’haurà d’anar consensuant i executant al llarg dels pròxims anys en actuacions i mesures concretes. L’Ajuntament complementarà l’aportació europea amb la mateixa quantitat, sumant un total de 16,2 milions d’euros.
Alguns dels àmbits d’actuació preferent definits per l’Estratègia DUSI de Sant Boi són la millora urbana del barri de Ciutat Cooperativa i Molí Nou, la consolidació de l’eix cívic i comercial de la ciutat, la rehabilitació d’habitatges privats i equipaments públics, la millora de l’accés des del nucli urbà a la zona forestal mitjançant ‘ corredors verds ‘ o el tancament urbanístic de la zona Camps Blancs-Casablanca-Torrelavila .

El títol de l’estratègia presentada per Sant Boi era Capaci[u]tat , en al·lusió a l’aposta per potenciar les capacitats de les persones com a ingredient principal de l’estratègia de ciutat.

Font: Ajuntament de Sant Boi 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here