La líder de Cs a Catalunya defensa la candidatura de Barcelona com a seu de l’Agència Europea del Medicament després de reunir-se amb els laboratoris Almirall
La líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya, Inés Arrimadas, ha demanat “responsabilitat, generositat, consens i diàleg” a la Generalitat i al govern espanyol perquè convoquin la Junta de Seguretat i poder “garantir la protecció de tots els ciutadans”. 

En un contacte amb la premsa des de Sant Feliu de Llobregat, la cap de l’oposició ha afirmat que, en un tema “tan important” com la seguretat, els dos executius han de posar-se d’acord i convocar l’òrgan, tot i reconèixer que la situació política i la relació entre els dos governs “no és la millor”. 

D’altra banda, Arrimadas ha defensat la candidatura de Barcelona com a seu de l’Agència Europea del Medicament, després de reunir-se amb els laboratoris Almirall a la capital del Baix Llobregat, aquest dimecres al matí.

La líder parlamentària de Cs ha apuntat que no serà ella qui digui quin dia s’ha de reunir la Junta de Seguretat, però ha insistit que tant la Generalitat com l’executiu espanyol han de trobar el consens per a convocar aquest òrgan que no es reuneix des del 2009. 

“És una eina fonamental per la coordinació de les diferents forces i cossos de seguretat de l’Estat”, ha constatat Arrimadas, que ha apostat per no repartir “culpes” sinó buscar solucions. “Demanem que, almenys en el tema de la seguretat, deixin a un costat les discrepàncies”, ha conclòs la cap de files de Cs, en referència als governs català i espanyol.

En busca d’una data

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest dimecres que la data de la convocatòria de la Junta de Seguretat de Catalunya “no serà un problema” després que el ministre d’Interior, Juan Ignacio Zoido, hagi afirmat que el 3 de juliol no hi podrà assistir. 

Puigdemont ha celebrat que el govern espanyol hagi “rectificat” sobre la necessitat de celebrar la reunió després de mesos “d’insistir” i arribar a proposar fins a sis dates. El president, però, ha deixat clar que no acceptarà “cap dilació” ni en posar una data immediata, ni en canviar l’ordre del dia pactat des de fa mesos.

Al seu torn, el conseller d’Interior, Jordi Jané, ha instat el govern espanyol a fixar aquesta mateixa setmana la data per convocar la Junta de Seguretat, ja que el Govern s’ha mostrat disposat a buscar un altre dia que no sigui el 3 de juliol perquè Zoido hi pugui assistir. “No vindrà d’un dia, però no ens podem esperar més”, ha afirmat Jané, que ha deixat clar que la convocatòria ha de ser en els propers dies o setmanes.

Font: ACN 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here