Els portaveus municipals també han llegit un text conjunt de condol i de suport a la Policia Municipal
Desenes de persones s’han concentrat aquesta tarda a la plaça Jaume Balmes per oferir els seus respectes a Antonio López, el sergent de la Policia Municipal que, aquest dimecres, ens deixava després de dues setmanes hospitalitzat molt greu a Bellvitge per les ferides patides en el tiroteig del passat dia 6 de juliol. Recordem que, en els fets succeïts al voltant del tanatori, el pistoler també va disparar al genoll al caporal Juan Cortés. Aquest agent, sortosament, s’està recuperat favorablement del tret

Els presents, entre els qui hi havien també familiars directes de la víctima, companys, representants polítics i integrants d’altres cossos de seguretat, han guardat un minut de silenci en memòria seva. L’alcaldessa Raquel Sánchez qualificava els fets com “un dels més tristos ocorreguts en els darrers anys a la nostra ciutat” i definia López com “una persona extraordinària, de gran vàlua professional, bon company, bon pare i bon marit”. 

Sánchez ha assegurat sentir-se “consternada” i ha recordat que “aquest ajuntament s’ha personat com acusació contra l’autor del crim” tot destacant que “gràcies l’actitud heroica dels agents es va poder evitar una desgràcia major”. L’alcaldessa ha lloat “el treball que fa la policia municipal per defensar els nostres drets i llibertats i l’actitud fraternal i franca que han demostrat en aquests moments tan difícils” i ha traslladat les paraules d’un agent on li ha manifestat que “no dubti que tot el cos estarà al peu del canó per seguir servint a la ciutat”.

Durant aquest acte, celebrat abans del Ple, els portaveus dels diferents grups municipals han llegit un fragment de la declaració institucional de “dol per la mort del sergent” de “suport i solidaritat amb la família i els companys” i el desig de “plena recuperació del caporal” tot remarcant “la importància de la labor dels dos agents, que van evitar el que hagués pogut ser un incident de conseqüències més greus”.

En el text també expressa “el suport a la Policia Municipal de Gavà i l’orgull per aquest cos, i també pel conjunt dels treballadors i treballadores municipals en uns moments difícils, traslladant a la ciutadania la importància de comptar amb uns servidors públics que contribueixen al benestar individual i col·lectiu del conjunt de veïnes i veïns” i “el compromís de tot el Consistori amb el cos, per tal que puguin realitzar la seva tasca amb les màximes garanties, amb seguretat física i jurídica i amb el suport material necessari, per tal de desenvolupar-la a plena satisfacció de la ciutadania i també dels mateixos agents”.

Finalment s’assenyala que “el Ple aprovi iniciar el procediment per concedir als dos agents esmentats la Medalla de la Ciutat de Gavà”.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here