L’Escena 25 ja és aquí. És la iniciativa per promoure l’assistència cultural durant l’octubre i novembre entre aquells que encara no han sobrepassat els 25 anys

Enguany amb més espectacles al Baix Llobregat que mai i amb una diversitat que balla entre el teatre, la dansa i la música. 18 espectacles en total, que en aquesta edició seran a Viladecans, Castelldefels i Sant Boi.

Així, els afortunats que encara no trepitgin més enllà des les 25 primaveres podran escollir entre tot un ventall d’esdeveniments propers pagant un preu molt reduït. Tant és així, que podrá aconseguir entrades que oscil·len entre els 5 i els 10 euros per veure espectacles que, de normal, superen els 20.

Del teatre a la música

Una de les principals obres que encapçalen aquesta edició de l’Escena 25 al Baix Llobregat és La Treva, un guió amb l’actriu Clara Segura al capdavant, que confrontarà amor i tragèdia amb el teló de l’impacte de la guerra de l’Iraq de fons. La crítica ha estat amable, fins ara, i la força de la temàtica congenia a la perfecció amb l’alçada del repartiment.

I encara hi haurà més teca pel gènere del suspens. Des de Muñeca de Porcelana, la historia d’un milionari que a punt de marxar de noces que rep una trucada transcendental, a Boscos, una obra més poètica que retratarà l’Europa de l’actualitat emmirallant-se sobre el seu passat bèl·lic. També, en to històric, Cuestiones con Ernesto Che Guevara recuperarà la icona revolucionària i endinsarà al públic en el tan actual debat sobre la justícia i la legalitat.

En clau de comèdia, ​Herederos del ocaso i Les dones sàvies es repartiran els focus d’atenció. La primera obra jugarà amb l’absurd i convertirà una mala ratxa d’un jugador de tennis taula en una catàstrofe de dimensions draconianes. I en el cas de les dones, tindrem l’oportunitat d’arribar a un clàssic de Molière, amb embolics familiars on qui més rebrà, segons els mateixos autors, són “els pedants d’avui dia”.

També hi haurà obres més lisèrgiques, amb una presència musical més remarcada, com a La voz del violonchelo, el There was a fiesta! At Carnegie Hall o l’espectacle d’il·lusionisme i melodia de Lucis et umbrae.

I ara anem a pels concerts. El panorama musical de sala, aquell que t’arriba amb més qualitat i serenor, tindrà quatre oportunitats d’apropar-se al públic jove. Sobretot, a travès de la història de la cançó protesta, tant en el cas d’El tiempo y la memoria, recuperant a Serrat, Llach i Labordeta, com en el de Les kolontai, més centrades en la crida feminista i les lletres de les dones pioneres en el cant a la llibertat.

Ara bé, per aquells qui vulguin trencar el mite de la mort de la música clàssica, també hi haurà l’opció de parar-se a sentir el violí recórrer la història dels més grans compositors europeus: De Bach a Ysazë. I per aquells més actuals, sempre els hi quedarà Miqui Puig i la seva Escuela de capataces.

Pel que fa a la dansa, l’oferta és la més reduïda. Dels dos shows que es presenten al Baix Llobregat en aquesta edició, un retrà honor a la Halka, una manera de retornar a l’origen de l’acrobàcia per impresionar a experimentats i verges de cultura circense. I l’altre, també buscant el seu origen, en aquest cas de la comèdia, explotant la música i el riure amb l’espectacle Rhümia.

Així, per accedir a tots aquests espectacles només cal registrar-se a la pàgina web de l’Escena 25 i afanyar-se, no sigui que us passi com amb l’obra Arts, a la que s’han esgotat les entrades. ‘Correu, insensats’.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here