El grup parlamentari socialista ha preguntat per la situació legal dels treballs i quan es podran reprendre

El retard en l’execució de les obres per enllaçar l’autovia del Baix Llobregat, l’A-2, i l’autopista del Vallès, l’AP-7, ha arribat aquest divendres al Congrés dels Diputats, que ara haurà de donar explicacions sobre la situació de l’obra, ha explicat en un comunicat l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat). 

A petició del seu alcalde, Enric Llorca, el grup parlamentari socialista ha presentat una pregunta a l’executiu espanyol perquè defineixi la situació legal de l’obra i quan es previst que es puguin reprendre els treballs d’una infraestructura que és “cabdal per al futur dels municipis de l’entorn però també per a l’economia catalana”.

Aquesta és la darrera acció de les que s’han dut a terme des de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca per instar al govern central a reprendre les obres d’aquesta infraestructura, que es van aturar el mes de desembre de l’any passat. Llorca ha recordat la “transcendència” de l’obra i ha subratllat la necessitat d’acabar una infraestructura que és “cabdal pel futur econòmic de la zona”.

Les obres per a la construcció d’aquest enllaç, que comunicarà el Vallès amb el Baix Llobregat, van començar al desembre de 2006 i el projecte inicial preveia la construcció d’una carretera de 2,4 quilòmetres. La primera aturada dels treballs va ser al 2010 per les retallades pressupostàries derivades de la crisi econòmica i des de llavors ha avançat amb dificultats. 

L’objectiu és connectar les dues vies amb un viaducte de 850 metres a una zona per la que passen cada dia més de 200.000 vehicles. La connexió, per la que està previst que cada dia passin 40.000 vehicles, evitaria fer una volta de 12 quilòmetres per carreteres comarcals. 

La major part de l’obra està acabada des de fa sis anys i durant els darrers dos anys s’han fet dues modificacions de l’obra, que ara s’ha aturat per fer-ne una tercera. El Consell d’Estat ha d’aprovar ara aquestes modificacions, que han suposat la variació del pressupost, que ha passat de 50 a 76 milions d’euros.

Font: ACN 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here