Representants dels municipis metropolitans van reflexionar aquest dijous a Castelldefels sobre les accions de millora possibles per garantir una alimentació bàsica a la població vulnerable des de la intervenció local, la iniciativa privada i el suport social metropolità

Fa temps que el Departament de Desenvolupament Social i Econòmic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) treballa per difondre les actuacions, experiències i projectes que estan realitzant els municipis del territori i també els actors públics i privats que participen en el camí cap a la garantia alimentària.

Per això, l’AMB ha entrevistat els 36 municipis i ha recollit la informació en forma de fitxes on consten les actuacions i bones pràctiques que porten a terme els ajuntaments metropolitans per garantir una alimentació bàsica a la població vulnerable. 

Per tenir un coneixement més complet de la realitat, s’han entrevistat diversos actors de l’administració pública, entitats del tercer sector i agents implicats en la garantia alimentària.   

Aquest dijous 19 de octubre es van posar en comú en la jornada que va tenir lloc a Castelldefels. La trobada es va desenvolupar al restaurant Imperfect, que fa un any que funciona, amb criteris socials, a la ciutat baixllobregatina. 

Impulsat per l’Església Evangèlica de Castelldefels amb el suport de l’Àrea municipal de Serveis Socials de l’Ajuntament, Imperfect treballa per formar persones en risc d’exclusió social en un programa especial enfocat al món de l’hostaleria. Els cambrers i ajudants de cuina, alhora que es formen en un entorn que afavoreix la seva integració, reben una alimentació diària saludable.

Cap a la garantia alimentària

Com a ciutat amfitriona, Castelldefels va aportar a la jornada d’aquest dijous l’experiència de la posada en marxa del restaurant solidari Imperfect, així com el projecte del nou centre de distribució d’aliments amb criteris socials que s’obrirà properament a a la ciutat, és a dir, el futur supermercat solidari municipal.

L’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda, i el director de Desenvolupament Social i Econòmic de l’AMB, Hector Santcovsky, van inaugurar la jornada. En la seva intervenció, l’alcaldessa va subratllar que un dels objectius més destacats del govern municipal és «posar les persones al centre de l’acció política, i molt específicament l’ajuda als col·lectius més vulnerables, i poder garantir les seves necessitats bàsiques».

Les jornades van recollir «propostes i iniciatives per garantir i gestionar millor les necessitats bàsiques en alimentació de la ciutadania», en paraules, dies enrere, de la regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament de Castelldefels, Isabel Cabello, que s’encarregà de la cloenda de la jornada.

Font: Ajuntament de Castelldefels 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here