La XII Edició de la Fira Medieval de Viladecans, que se celebrarà els dies 3,4 i 5 de novembre, arriba carregada de noves propostes d’activitats

Enguany el Mercat creix en espais i les més de 10 activitats medievals diàries es redistribueixen en localitzacions en funció del públic a qui estan dirigides. Els infants trobaran al carrer del Sol i al carrer Sant Joan activitats especialment adreçades a ells, com contacontes, titelles i atraccions sostenibles; mentre que els Jardins de Magdalena Modolell es convertiran en l’escenari principal per als espectacles de tarda i de nit, així com del campament Drakònia d’especialistes en lluites medievals. El Gran Sopar Medieval inaugurarà la Plaça Europa com a espai de la fira. 

SOPAR MEDIEVAL (4 de novembre) – Plaça Europa

Vilatans, vilatanes i nobles de Viladecans!

S’han convocat les Corts. El proper dissabte 4 de novembre a les 21h, el navegant i militar Pere Martell ha organitzat i convidat al rei Jaume I al seu palau.

Grans personalitats de la noblesa militar catalana els acompanyaran, com Nunó Sanç I de Rosselló, Guillem II de Montcada, Hug IV d’Empúries, Ramon Alemany de Cervelló i Querol, i el cavaller Bernat de Santa Eugènia de Berga.

Una taula amb set prohoms representatius de les Corts catalanes de l’any de Nostre Senyor de 1.228.

Quin és el pla de Pere Martell en aquest gran banquet? Mostrar el desplegament d’exèrcit de la Corona d’Aragó i convèncer el jove rei Jaume de creuar la mar amb una poderosa flota de galeres per a envair els musulmans almohades a la poc coneguda illa de Mallorca. Cada un dels senyors intervindrà en aquest sopar amb una mostra d’armes, eloqüència i desplegament de recursos aristocràtics.

Tot és poc per a convertir el rei Jaume I en “El Conqueridor”. Un sopar que serà festiu i alegre. La música donarà la benvinguda i ens acompanyarà durant tot el sopar. A més, hi haurà espectacles de foc, jocs amb llançament de ganivets i jocs malabars amb catapultes.

Un menú de luxe per a l’ocasió, que es començarà a preparar el dia abans amb el marinat del gran porc senglar, amb el vi roig de les terres de marina i portat des de l’interior les contrades catalanes, que serà el plat fort del nostre sopar.

El menú consistirà de les següents menges:

  • La gran taula d’embotits i formatges, procedent dels millors garrins, cabres i ovelles i dels millors assecadors i afinadors de la comarca.
  • L’exuberant Amanida dels Bons Homes, amb una gran varietat d’enciams, pomes portades de diversos indrets del món i fruits secs amb una suau vinagreta.
  • L’exquisit civet de vedella, amb els seus acompanyaments, fet a la manera antiga, cuit a foc lent per experts cuiners que hauran treballat, des del dia anterior, per servir-nos tan deliciós menjar.
  • I per postres, un clàssic de l’època, la mel dels ruscs de la comarca, acompanyada amb formatge fresc fet a l’antiga.

No hi faltarà detall, plats i gots de terracota cuita, estris portats de les corts dels Francs, vi de la terra de la serralada de marina i pa de massa mare, fet a l’estil medieval, per sucar amb les tomates més fresques dels horts més propers.

Preu: 25€ adults / 10€ menors de 12 anys / Gratuït (menors de 3 anys)

VISITES TEATRALITZADES (4 de novembre) – Plaça de la Vila

“Any 1265 al Baix Llobregat. El territori de Viladecans pateix una divisió que marcarà el seu destí”.

Endinsa’t en la història i converteix-te en ella amb la família Burgès, tot descobrint els secrets que el temps ha amagat en aquesta vila. Acompanyats d’un plebeu de Viladecans, recorreràs els carrers de la vila i tindràs trobades amb cadascun dels fills de Guillem Baró (el Baró de Viladecans) per informar-los de la zona que els correspon en herència. Descobreix si estan contents amb el llegat que ha deixat el seu pare.

Cal inscripció prèvia a: www.mercatmedieval.cat 

Horari: 4 torns: a les 11h, 12.30h, 18h ó 19.30h

Font: Consorci de Turisme del Baix Llobregat  

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here