Centenars de persones s’han concentrat aquest dijous al vespre davant de l’ajuntament per condemnar la decisió de la jutge de l’Audiència Nacional Carmen Lamela de decretar presó incondicional sense fiança per al vicepresident Oriol Junqueras i set consellers de la Generalitat

El que inicialment era una concentració convocada pel Comitè de Defensa de la República i entitats municipalistes (Associació Catalana de Municipis i Associació de Municipis per la Independència) en suport a la persecució judicial dels membres del govern català, ha esdevingut un acte de protesta contra l’empresonament de la majoria de consellers i l’ordre de detenció europea contra el president Puigdemont i la resta de consellers; a la majoria de les localitats.

A Olesa de Montserrat, l’alcaldessa Pilar Puimedon, ha constatat l’estat d’ànim de les desenes de persones concentrades davant l’ajuntament, afirmant que “estem en estat de xoc, atordiment, consternació i indignació pel que estem veient, i que no ens hauríem pensat mai que veuríem”. Segons l’alcaldessa, el govern espanyol “ha substituït el diàleg per la judicialització, els presos polítics, l’empresonament i la venjança”. Davant tot això, ha afirmat, “seria fàcil deixar-nos endur per la ràbia i entrar en el seu joc, però ni les persones empresonades ni el president recomanen això”, fet que en cap cas suposa, ha dit, “que ens resignem a la injustícia”.

L’alcaldessa també ha assegurat que “seguirem defensant la democràcia i la llibertat de les persones que només han defensat les seves idees”, tot afirmant que “ara ja no es tracta del color polític d’uns i altres, sinó de drets humans i democràcia, i tots junts l’hem de defensar”. Puimedon també ha reiterat que “el nostre president, diguin el que diguin, segueix sent Carles Puigdemont”. Pilar Puimedon també ha dit, “en nom dels Jordis i els polítics que dormiran a la presó i són a l’exili, gràcies per recolzar-los i mantenir l’esperit que ens va portar a l’1 d’octubre”, tot afirmant que “seguim sense tenir por i hem de creure que prevaldrà la democràcia”. L’alcaldessa ha conclòs el seu parlament reclamant “ni una persona empresonada per motius ideològics”.

Per la seva banda, el portaveu d’Olesa per la Independència, adscrita a l’assemblea nacional Catalana, Jaume Vendranas, ha fet una crida a que tothom qui ho vulgui torni a penjar estelades als balcons per demostrar que “estem lluitant”.

A Sant Feliu de Llobregat, la ciutadania de la capital de la comarca, així com representants del govern, dels grups municipals d’ERC i PDeCAT i de l’ANC i Òminum s’han manifestat per rebutjar l’empresonament dels consellers de la Generalitiat de Catalunya.   

El Govern de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, format per ICV-EUiA i PSC, ha condemnat el decret de mesures de presó sense fiança imposades avui als membres del Govern de la Generalitat escollit democràticament després de les darreres eleccions al Parlament de Catalunya.

Amb aquesta declaració, el Govern santfeliuenc manifesta la seva consternació per una decisió que consideren absolutament desproporcionada i que “allunya de la solució del conflicte que avui es viu a Catalunya”. 

El Govern de la ciutat demana la llibertat immediata per a totes les persones detingudes, com ja ho han fet en reiterades ocasions en referència a l’empresonament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, presidents de l’ANC i Òmnium, respectivament. 

A més rebutja la utilització de la via judicial, que acaba marginant la política i les vies democràtiques de solució. “Només hi ha una via possible, la de la política, el diàleg i la democràcia. Decisions com les d’avui posen en qüestió que aquest diàleg sigui veritablement possible”, sentencia.

Les concentracions han finalitzat amb el cant dels Segadors.

Imatge: Ajuntamen d’Olesa de Montserrat 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here