El Tarragonès i el Barcelonès se situen com les comarques amb més població estacional durant l’any passat. L’Aran i vint comarques mantenen una diferència positiva, mentre el Baix Llobregat i el Vallès Occidental lideren la negativa

El Tarragonès i el Barcelonès van ser les comarques que durant el 2016 van tenir una població estacional –el saldo o la diferència entre les entrades a un municipi de persones que no hi resideixen i les sortides per treballar, estudiar, segones residències o vacances- més elevada amb 44.137 i 39.483 persones ETCA, respectivament, seguides del Baix Empordà (27.635) i la Selva (27.029), segons les estimacions provisionals de l’Idescat. 

L’ETCA és la unitat de mesura de població equivalent a temps complet anual. Junt amb aquests dos territoris, l’Aran i vint comarques més tenen una població estacional positiva, mentre que en l’altre extrem hi ha el Baix Llobregat, amb -32.832 persones ETCA, el Vallès Occidental (-19.349) i el Vallès Oriental (-13.420).

En termes relatius, el Pallars Sobirà (29,1%), Aran (25,3%), el Baix Empordà (20,8%) i la Cerdanya (19,7%) són les comarques amb més població estacional en termes relatius. A l’altra banda, hi ha 19 comarques on la població estacional és de signe negatiu, però en totes la disminució de població és inferior al 5% de la població empadronada.

Font: ACN 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here