La Marxa són en realitat diverses marxes que s’inicien en diferents punts de la comarca, i que es van sumant per arribar plegades a l’acte central al Parc de Torreblanca, i és l’activitat de referència a nivell comarcal de la campanya contra la violència masclista en el marc del 25 de novembre 


Aquest 2017, 44 dones han estat assassinades per criminals masclistes fins aquest mes de novembre. Una dada que malgrat la seva devastadora cruesa, no permet copsar l’abast real dels feminicidis, atès que només es contemplen els assassinats comesos en l’àmbit de la parella o exparella. 

A aquestes xifres, cal sumar malauradament 8 nens i nenes que han estat assassinats pel seu pare, en tots els casos un agressor masclista que pretenia causar el major dany a la mare, matant al seu fill o filla. 

El Baix Llobregat vol mostrar la seva repulsa a la violència masclista de manera unitària, trascendint als actes que es realitzen a cada localitat, i és per això que des de fa 5 anys és celebra la Marxa “El Baix Llobregat contra la Violència Masclista”. 

Els municipis participants a la Marxa són Cervelló, Cornellà de Llobregat, El Papiol, Esplugues de Llobregat, Gavà, Molins de Rei, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló.

Aquesta és la previsió de com es desenvoluparà l’acte central de la Marxa, que es realitzarà al Parc de Torreblanca:

12:30 h Arribada de les marxes

Minut de silenci

Lectura del manifest del 25N

Busca la teva localitat i quin serà el seu recorregut per afegir-se a la 5a Marxa “El Baix Llobregat contra la Violència Masclista”:

Cervelló

Es suma directament a l’acte central al Parc de Torreblanca.

Cornellà de Llobregat

Sortida: Pl. de l’Esglèsia, 10:30 h

Recorregut: Ctra. Esplugues, Avda. Can Cort, Passeig del Canal fins Sant Joan Despí, Creu d’En Muntaner (punt de trobada amb la marxa de Sant Joan Despí), cantonada Passeig del Canal fins al Parc de Torreblanca.

Temps de recorregut: 35-40 minuts.

El Papiol

Sortida: Pavelló Municipal, C. Pau Casals, s/n, 8:45 h.

Recorregut: Pavelló Municipal – C. Pau Casals, s/n, C. del Pi, cruïlla a l’esquerre per C. del Cireré, Camí de Can Rabella, C. Riera de Vallvidriera, Ponts de Can Baruta, C. Ramón Llull, C. Jacint Verdaguer, arribada al punt de sortida de la ruta de Molins de Rei, on també es sumarà la marxa que surt de Cervelló.

Temps de recorregut aproximat (fins Molins): 1h. Temps total de recorregut (El Papiol – Sant Feliu de Llobregat, Parc Torreblanca): 2 h 15 mintus aprox.

Esplugues de Llobregat

Sortida: Pl. Sta. Magadalena (davant Ajuntament), 10.30 h

Recorregut: baixant per la carretera Reial (N-340) fins al Parc Torreblanca.

Temps del recorregut aproximat: 30 minuts

Gavà

Sortida directament a l’inici de la ruta de Cornellà de Llobregat

Molins de Rei

Sortida: Pl. Catalunya, 10:15 h

Recorregut: Pl. Catalunya, C. Rafael Casanova, C. del Molí, Pg. del Terraplè, Av. de València/N-340, Crta. N-340 (PI), Crta. Reial/N-340, (punt de trobada amb la marxa de Sant Feliu de Llobregat) Rambla Maquesa Castellbell, Av. Montejurra (calçada direcció Sant Just), rotonda del Trambaix Parc de Torreblanca.

Temps de recorregut aproximat: 1 h 15 minuts.

Sant Boi de Llobregat

Sortida: Pl. Ajuntament, 9:30 h.

Desplaçament a Cornellà en carrilet per afegir-se a la ruta de Cornellà de Llobregat. 

La marxa amb sortida a Cornellà de Llobregat, s’unirà a la marxa de Sant Joan Despí i Sant Feliu de Llobregat.

Temps de recorregut: aprox. 37 minuts.

Sant Feliu de Llobregat

Sortida: Plaça de la Vila, 10:00 h

Recorregut: Pl. de la Vila, Pou de Sant Pere, Falguera, Ramón i Cajal, Sant Josep, prolongació Falguera, Passeig dels Pins, Riera de la Salut, Sagrament, Plaça de la Salut, Sagrament, Riera de la Salut, Rambla Marquesa Castellbell, Avgda Montejurra (calçada direcció Sant Just), Torreblanca-Consell Comarcal (per zones de vianants).

Sant Joan Despí

Sortida: C John F. Kennedy, 4 (Centre Cívic Les Planes), 10:00 h

Recorregut: Av. Barcelona, 41, C. Bonviatge, C. Espanya, Rambla Josep Maria Jujol, C. Jacint Verdaguer, C. Catalunya, Creu Muntaner (punt de trobada amb la marxa de Cornellà de Llobregat), cantonada Passeig del Canal fins al Parc de Torreblanca.

Sant Just Desvern

Es suma directament a l’acte central al Parc de Torreblanca.

Sant Vicenç dels Horts

Sortida directament a l’inici de la ruta de Sant Feliu de Llobregat.

Santa Coloma de Cervelló

Es suma directament a l’acte central al Parc de Torreblanca.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here