Tres dies després que el PSC i Entesa trenquessin unilateralment el pacte de govern amb ERC a Sant Esteves Sesrovires (Baix Llobregat), aquest dijous al matí se n’ha signat un de nou amb la incorporació de l’únic regidor del PDeCAT al consistori per formar un nou govern a tres

D’aquesta manera, el nou executiu, que manté com a alcalde el socialista Enric Carbonell, recupera la majoria absoluta a l’ajuntament al comptar amb 7 dels 13 regidors. D’acord amb el nou pacte, el primer tinent d’alcalde passa a ser el regidor del PDeCAT Bernat Orellana en substitució de l’exalcaldessa i portaveu dels republicans Carme Rallo. Jordi Borell, d’Entesa, continuarà sent el segon tinent d’alcalde, i Roser Brosed, del PSC, passa a ser la quarta tinent d’alcalde en substitució d’Adrià Companys, d’ERC.

Els tres grups s’han compromès a treballar “amb una visió política conjunta de les necessitats dels veïns i veïnes” i, “conscients de la situació que viu Catalunya”, votar com s’ha fet fins ara per separat totes les mocions que arribin als plens que no siguin propostes del govern municipal “per garantir la lliure expressió de cada grup”.

El PSC i Entesa van justificar el trencament de l’acord de govern amb ERC per les desavinences amb la seva portaveu i exalcaldessa del municipi Carme Rallo a la que van acusar de “falta de lleialtat institucional” i de “bloquejar permanentment l’acció de govern”. Segons van informar en un comunicat dilluns passat, el desencadenant de la ruptura va ser el bloqueig de Rallo a la venda d’una parcel·la municipal que hauria reportat 3,7 MEUR al consistori.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here