Dels 36 municipis d’Espanya reconeguts per l’excel·lència en la gestió del seu paper i cartró sis són de Catalunya i dos del Baix Llobregat: El Prat i Sant Boi

Els ajuntaments de Sant Boi i El Prat han rebut avui el reconeixement per l’excel·lència de la seva gestió de la recollida selectiva de paper i cartó, en la segona edició dels guardons Pajaritas Azules de la Asociación Española de Fabricantes de Pasta, Papel y Cartón (ASPAPEL).

El lliurament de les Pajaritas Azules 2018 ha tingut lloc aquest matí a Madrid a la seu del Ministeri d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient, amb la presència de la ministra Isabel García Tejerina.

Sant Boi que s’hi ha presentat per primera vegada, ha obtingut dues Pajaritas Azules. La distinció ha estat recollida per l’alcaldessa, Lluïsa Moret, i el tinent d’alcaldia de Ciutat Sostenible de l’Ajuntament de Sant Boi, Josep Puigdengolas.

Sant Boi ha estat un dels sis municipis catalans guardonats, juntament amb Barcelona, Lleida, Terrassa, Reus i El Prat de Llobregat. A tot l’Estat, han rebut la distinció 36 ajuntament i entitats locals.

Pajaritas Azules és un programa anual d’assessorament, avaluació i reconeixement de la qualitat de la gestió municipal en recollida selectiva per al reciclatge de paper i cartó, enfocat a la millora contínua. L’avaluació es basa en 21 indicadors, que es valoren segons barems establerts i analitzen tot el referent a la recollida del contenidor blau i recollides complementàries, les campanyes i accions d’informació i conscienciació ciutadana, els aspectes relatius a la regulació i la planificació de la gestió i els resultats i traçabilitat fins reciclatge final.

Les entitats locals que cada any es distingeixen per la seva excel·lència obtenen una, dues o tres Pajaritas Azules, segons un barem objectiu i a partir dels resultats obtinguts en l’avaluació.

L’avaluació anual de cada ajuntament o agrupació d’ajuntaments va acompanyada d’assessorament tècnic amb recomanacions de millora. I en funció dels seus resultats en les successives edicions anuals de Pajaritas Azules, les entitats locals mantenen, incrementen o perden les Pajaritas Azules obtingudes l’any anterior.

Font: Ajuntament de Sant Boi

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here