L’acte de col·locació de la primera pedra serà el dimarts 20 de març a les 10.00h i comptarà amb la presència de l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i de Francesc Mayné, conseller delegat de SOREA. Aquesta nova infraestructura millorarà la qualitat de l’aigua subministrada al municipi

SOREA, empresa gestora del cicle integral de l’aigua, inicia les obres de construcció de l’Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP) de Martorell. El període d’execució de les obres és de 8 mesos i aquesta nova instal·lació singular comportarà una millora molt significativa en l’abastament d’aigua del municipi, concessió de SOREA des del 2009.

Martorell s’abastia de l’aigua de l’aqüífer de la Cubeta d’Abrera, que era apta pel consum humà després del procés de cloració. Des de fa uns anys no ha estat possible captar aigua de l’aqüífer perquè estava contaminada per ferro, manganès i clorurs, de forma que l’aigua que es consumeix al municipi es compra en la seva totalitat a Aigües del Ter Llobregat (ATLL).

La nova ETAP de Martorell permetrà eliminar clorurs, ferro i manganès de l’aigua i, conseqüentment, el sistema es podrà tornar a abastir dels pous de l’aqüífer i no només dependre de la compra a ATLL. L’aigua que tractarà la planta potabilitzadora passarà en primer lloc per un procés d’oxidació – filtració mitjançant uns filtres a pressió i posteriorment, per un tractament d’osmosi inversa. A més, es tracta d’una instal·lació sostenible que comptarà amb plaques fotovoltaiques per a l’auto-generació d’energia per l’enllumenat de l’ETAP.

El consum mitjà d’aigua dels més de 27.000 habitants de Martorell és de 6.000 metres cúbics al dia, la nova planta potabilitzadora permetrà abastir a la totalitat de la població amb l’aigua de recursos propis com són els pous. Tot plegat, suposarà un avenç pel sistema de subministrament d’aigua de Martorell, que disposarà d’aigua de molt bona qualitat.

L’ETAP comptarà a més amb un espai obert a la ciutadania per donar a conèixer la gestió de l’aigua en el territori i d’un itinerari explicatiu del funcionament de les diferents etapes del tractament que es durà a terme a la planta.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here