Set pel·lícules i un curtmetratge sobre la Mediterrània centren el programa de la 12ª edició de la Mostra de Cinema sobre Drets Humans i Interculturalitat que tindrà lloc a Molins de Rei entre el 19 i el 23 de març. Més de 3.000 alumnes i centenars de persones assistiran a les diferents projeccions gratuïtes que es faran al Foment Cultural i Artístic

L’amistat, la solidaritat i l’acollida a persones nouvingudes són els principals valors que predominen en els arguments de les produccions cinematogràfiques que es podran veure al Foment Cultural i Artístic de Molins de Rei. A més de les projeccions pels alumnes de Molins de Rei, enguany totes les pel·lícules es podran veure també en sessió gratuïta oberta al públic general, que tindrà lloc a les 19h.

Les pel·lícules d’aquesta edició seran El meu amic gegant de Steven Spielberg, Un italiano en Noruega de Gennaro Nunciante, Figuras ocultas de Teodore Melfi, Entre maestros de Pablo Usón (sessió especial per a mestres i educadors), Júlia Ist d’Elena Martín i Tres anuncios en las afueras de Martin McDonagh. Tota la programació es pot consultar a http://www.molinsderei.cat/recursos-compartits/arxius/2018-asp/XII_Mostra_flyer18.pdf

A més, durant la cloenda que es farà la projecció del curt documental El mar del mig, que ha realitzat Yorgos Konstantinou i que explica, de forma molt didàctica, els orígens dels pobles de la Mediterrània. Yorgos Konstantinou, que també serà a la cloenda, va aprofitar la presentació de la mostra per subratllar que “actualment tendim a pensar que les influències externes són una amenaça, quan de fet són el que han forjat la nostra personalitat”. Pel director, aquest curtmetratge “és una bona eina per treballar a les escoles el tema de les persones refugiades i de les fronteres”.

L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, va valorar que “una vegada més, i gràcies a la col·laboració del Cineclub Hall 2002, es fa una tria excel·lent amb pel·lícules d’un nivell molt alt que podrà veure tothom”. Per Casals, “és important fer societats millor fent reflexionar a tothom al voltant dels valors i els coneixements que necessitem per avançar”.

De la seva banda, la regidora de Cooperació, Sílvia Guillén, va afirmar que “massa sovint els drets humans apareixen als mitjans perquè han estat violats, i cal també buscar canals com el cinema per explicar i fer reflexionar sobre la necessitat de defensar-los per garantir la nostra integritat com a persones i com a poble i per fer una societat crítica amb el que ens envolta”. Guillén també va recordar que la vila és especialment sensible a aquests aspectes tal i com demostren els 12 anys de la mostra i els 20 anys de Molins de Rei Solidària.

Enguany participaran més de 3000 alumnes i mestres de totes les escoles públiques i concertades, tret de l’escola Virolai.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here