Castelldefels torna a centrar l’atenció mundial al mapa del coneixement

Més de 100.000 persones van ajudar a tancar un debat sobre com es comporten els àtoms que va enfrontar dos dels físics més cèlebres de la història, l’alemany Albert Einstein i el danès Niels Bohr.

Després de gairebé un segle, tot apunta que Einstein es va equivocar i que Bohr tenia raó.

El 30 de novembre de 2016, més de 100.000 voluntaris d’arreu del món van jugar per internet a un videojoc per participar en una investigació anomenada The BIG Bell test.

En només 48 hores, van generar més de 90 milions de dades que van servir per realitzar 13 experiments en laboratoris d’11 països, coordinats des de l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), ubicat al campus universitari de Castelldefels, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castelldefels, la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado, l’Aula d’Extensió Universitària Sènior i l’Agrupació Astronòmica de Castelldefels.

Després de mesos d’anàlisi minuciosos, els científics han publicat aquesta setmana els resultats definitius a la revista Nature. La conclusió: la teoria que defensava Einstein, el realisme local, no serveix per explicar el comportament de la matèria a nivell quàntic.

Font: Ajuntament de Castelldefels (elCastell)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here