El Govern ja ha comunicat l’anul·lació del contracte de serveis d’Aigües Ter Llobregat, fet que “obre la porta a la creació d’una entitat de dret públic amb voluntat que entri en servei el gener del 2019”, tal com ha explicat la portaveu de la Generalitat, Elsa Artadi, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu.

Així doncs, l’executiu comença ara els tràmits per poder tenir “enllestida” l’entitat a principis de l’any vinent. D’aquesta manera, el Govern fa un pas més cap a la reversió de la privatització d’ATLL. De fet, el president de la Generalitat, Quim Torra, ja es va comprometre durant el seu discurs d’investidura a crear una “nova Aigües Ter Llobregat pública per donar compliment al mandat del Parlament”.

La gestió d’ATLL es va adjudicar a un consorci liderat per Acciona el 2012 per 1.000 milions d’euros, dels quals 300 ens van cobrar en aquell moment i van servir per reduir cinc dècimes l’elevat dèficit en els comptes públics catalans d’aquell any. Després d’un llarg camí als jutjats, finalment el Tribunal Suprem va ratificar l’anul·lació de la concessió el febrer del 2018.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here