El nombre de denúncies de violència masclista (577) augmenten respecte el trimestre anterior (+34) però disminueixen respecte l’any anterior (-48). 10 de cada 100 dones víctimes de violència masclista dispensen la seva obligació de declarar en el procés judicial

En el primer trimestre de 2018 augmenten les ordres de protecció iniciades al Baix Llobregat. Així, en el primer trimestre de 2018 les ordres de protecció iniciades són 111 (21 més respecte el quart trimestre però 7 menys que el primer trimestre de 2017). Creix el pes de les ordres de protecció denegades que ha passat de suposar el 37,3% en el 2017 a ser el 42,3% del total de les ordres de protecció iniciades a la comarca en el primer trimestre de 2018.

Els assumptes civils i els assumptes penals d’ingrés directe als partits judicials al Baix Llobregat disminueixen respecte el trimestre anterior. La majoria dels agressors (54,1%) als que s’ha aplicat una ordre de protecció mantenien una relació afectiva amb la seva víctima.

El 51% de les denúncies van ser rebudes per atestat policial amb denúncia de la víctima de violència masclista, el 24% per atestat policial amb denúncia d’un familiar i el 14% mitjançant atestat policial amb intervenció directa de la policia.

L’Observatori Comarcal del Baix Llobregat publica l’informe trimestral de violència contra les dones amb l’explotació de les dades recollides pel Consejo General del Poder Judicial. Aquest informe recull dades de denúncies; mesures de protecció; assumptes penals i assumptes civils i ordres de protecció.

Font: Consell Comarcal del Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here