L’Ajuntament de Viladecans ha nomenat aquest dijous un total de dinou ambaixadors per a què exportin el nom de la ciutat arreu del món i ajudin a atraure nous inversors, especialment en el sector de la innovació educativa

Empresaris, esportistes d’èlit, restauradors, científics i educadors de primer nivell han estat els escollits com a exemples de sectors estratègics per tal que divulguin les bondats que té la ciutat. “Viladecans té una projecció internacional molt important”, ha destacat l’alcalde Carles Ruiz, que ha assegurat que el municipi pot atraure grans inversors gràcies a la combinació i equilibri d’infraestructures, com l’aeroport, amb altres espais naturals, com el Delta del Llobregat.

Nomenats a través d’una insígnia que il.lustra la ‘V’ de Viladecans i un exemplar d’ocell ballester, típic del Delta del Llobregat, els ambaixadors han rebut l’encàrrec de divulgar en els seus sectors professionals els avantatges de viure i treballar a la ciutat. “Volem que la ciutat sigui coneguda fora d’aquí, tant pels elements que ja atrauen les empreses, com també per altres tresors com el Parc Agrari”, ha subratllat l’alcalde, posant èmfasi en què “Viladecans és l’única ciutat de l’àrea metropolitana que té pràcticament totes les branques de l’economia, començant per agricultura fins arribar a la indústria, el turisme i el comerç”.

Amb 66.700 habitants i sent la tercera ciutat del Baix Llobregat, Viladecans vol que els ambaixadors ajudin el municipi a fer-se especialment fort com a hub empresarial i d’innovació educativa. El fet que les empreses instaurades a Viladecans creixessin un 35,6% entre el 2014 i el 2016 -segons dades facilitades per l’Ajuntament-, fa que la ciutat vulgui aprofitar aquesta embranzida per captar nous inversors.

La Xarxa d’Innovació Educativa amb el programa per introduir l’educació emocional a les aules o el projecte de transició energètica Vilawatt són dos dels exemples que senyala el govern local com a mostra de l’emprenedoria que es cou a la ciutat. En aquest sentit, l’Ajuntament recorda que el Parc de Negocis, el Parc del delta i el Polígon del centre són tres grans àrees d’activitat econòmica que han atret multinacionals com Unilever, Neinver o Desigual, i que encara es troben en ple desenvolupament.

Diversitat de professionals amb un mateix objectiu

El títol d’ambaixadors de Viladecans ha recaigut en professionals de sectors diversos per tal de difondre al màxim tots els “privilegis” de la ciutat.

En l’àmbit empresarial, s’ha nomenat a Rafael Álvarez, CEO de STP Group; Joan Carles Calbet Carreras, Director general d’Electrodomèstics Calbet; Joan Domenec Magem, Gerent d’Alex Fresh Food; Carlos Martínez Guillen, CEO de Qultive Consulting i Graines d’entrepeneurs; Raquel Mayordomo, Digital Project Manager d’EDEBE; Pedro Nieto Liebana, co-Fundador de VLD; Ana Palencia, directora de Comunicació Corporativa a Unilever Espanya, Borja Vivas Caminals, Director general de Soccer Pro Consulting, i Josep Congost, Director de disseny innovació de Roca Sanitario.

Al mateix temps, també han rebut el títol professionals centrats en l’àmbit científic i de la investigació en educació: Juan Ramon Amillo, cap de la secció de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l’Hospital de Viladecans i doctor a l’Hospital de Bellvitge; Joan Carles Font Mas, fundador i director general de Mesoestetic Pharma Group; Valentí Massana, investigador al laboratori de mesures magnètiques del Sincrotró ALBA de Cerdanyola; Olalla Haro, mestra experta en innovació educativa i Rafel Bisquerra, director del Postgrau en Educació Emocional de la UB.

La llista la completen el pastisser campió del món i creador del mètode B-Concept de creació de receptes, Jordi Bordas; l’atleta olímpic, Carles Castillejo; el futbolista del FC Barcelona i del València FC Martín Montoya; i el cineasta Javier Ruiz Caldera, Director de ‘Spanish Movie’, ‘Promoción Fantasma’, ‘3 bodas de más, ‘Anacleto: Agente secreto’ i ‘Super López’. Tots els designats són veïns de la ciutat.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here