El comissari superior dels mossos d’Esquadra Rafel Comes, ha assegurat a la roda de premsa que ha realitzat aquest migdia que l’individu que ha entrat a la comissaria de Cornellà de Llobregat “s’ha abraonat damunt la agent amb una voluntat clarament homicida i premeditada” i que per tant es tractava el cas “com un atemptat terrorista”

L’home, veí de Cornellà i d’origen algerià, sembla que sense antecedents policials, ha entrat a la comissaria trucant a l’intèrfon amb l’aparent intenció de realitzar una consulta i amb una documentació que encara no se sap si és plena o no fins que no estigui comprovat per empremtes. L’agent, que es trobava dins la “peixera”, és a dir, a la recepció de la comissaria, l’ha obert, i l’home s’ha abraonat damunt l’agent amb un ganivet a crits de “Alá és gran” i altres paraules que no eren comprensibles. L’agent, per salvar la seva vida, ha fet ús de la seva arma de foc, i l’ha abatut. 

A part dels mossos d’Esquadra a la investigació també hi està participant el Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil, i el cas està sota tutela del jutjat número dos de l’Audiència Nacional. La operació segueix en curs al domicili de Cornellà a l’espera de les diligències judicials per a poder iniciar l’escorcoll. A hores d’ara s’estan duent a terme totes les preparacions necessàries per a poder realitzar-lo i en les properes hores, assegurava Comes, s’extrauria més informació per aclarir els fets.

Aquesta tarda, els mossos, que estan en contacte permanent amb els serveis d’intel·ligència, han convocat la Subcomissió d’informació, en la que també hi participaran els cossos de l’estat per a compartir detalls del succés. També han convocat a les 17:30h a la comissaria de les Corts el Gavinet de Coordinació Antiterrorista per prendre les mesures que es creguin necessàries. Alhora, es realitzarà l’autòpsia de l’individu que també s’espera que aporti proves concloents.

Comes ha explicat que tota la informació ha estat tramesa a la policia local i a tots els cossos de l’estat a nivell preventiu per a que s’extremin les mesures d’autoprotecció. Després de la reunió que es durà a terme aquesta tarda tornaran a comparèixer amb informació més detallada i amb les mesures addicionals que hauran de dur-se a terme, tot i així, hi ha molts detalls de l’atac que estan sota secret de sumari.

Tot just tres dies després de commemorar l’atemptat a les Rambles i Cambrils, sembla ser, per ara, que els mossos no tenen cap informació evident que els atemptats de fa un any i aquest succés estiguin relacionats però els “fets extremadament greus” que s’han produït avui estan en una fase de la investigació encara molt inicial.

El comissari superior dels mossos d’Esquadra ha remarcat durant el torn de preguntes que l’atac era “un atemptat sí o sí contra un agent de policia amb arma blanca” i així estan tractant-lo per a realitzar-ne la investigació, tot i que, segueixen a l’espera de que sorgeixin més detalls en les pròximes hores per ajudar a definir els fets. Les persones i els agents que es trobaven a la comissaria en aquell moment han estat atesos pels serveis psicològics del propi cos.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here