Ahir a la tarda va celebrar-se a sala dActes del CCOO del Baix Llobregat una tertúlia-Diàleg sobre la Transformació del sbarris i evolució de la classe treballadora. Van intervenir-hi; Marc Andreu, periodista i escriptor, autor de Les ciutats invisibles. Viatge a la Catalunya metropolitana; Àngel Merino, autor del llibre Construyendo dignidad, del barrio a la Ciudad;i Pura Velarde, presidenta de la Federació dAssociacions de Veïns de Cornellà i vicepresidenta de la del Baix Llobregat.

Àngel Merino, que també havia estat alcalde de Sant Feliu de Llobregat, va destacar lorigen rural de la immigració que va arribar a la comarca els anys 60 i 70 i va posar de manifest lestreta connexió que va establir-se entre el moviment veïnal que defensava un salari social i el moviment obrer que defensava un salari productiu. Per Merino, les associacions de veïns van ser autèntiques escoles de democràciaVa ressaltar també, que després de la crisi econòmica, lobjectiu dels moviments socials, ha de ser reconquerir drets de ciutadania

Marc Andreu, va assenyalar que en aquests moments la comarca està rebent una nova immigració i que és prioritària la lluita contra les desigualtats, va destacar com element positiu que a Catalunya, malgrat les diferències socials, no hi ha barris que puguin considerar-se guetos, com en canvi, sí que passa a França. De cara al futur, Andreu va proposar la necessitat de reflexionar sobre la possibilitat de crear un govern metropolità de Barcelona escollit per la ciutadania i que alhora sigui respectuós amb les identitats dels diversos municipis que formen làrea metropolitanaAquest fet, hauria danar complementat per un nivell de governança que dotés de més competències als barris de Barcelona.

Pura Velarde, va explicar lorigen de les associacions de veïns al Baix Llobregat, que tenien lobjectiu fonamental de millorar les condicions de vida als barris i va destacar el paper que les dones hi van jugar. Alhora, es va mostrar preocupada pel necessari relleu generacional que les associacions necessiten

Finalment, el secretari general de Comissions Obreres del Baix Llobregat, va tancar lacte posant de manifest que era una de les activitats que organitzava el sindicat a lentorn de la Diada Nacional de l11 de setembre i que CCOO vol que sigui una jornada inclusiva i que promogui la reflexió sobre el futur del país.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here