Dins el marc del Festival de Cinema Internacional del Baix Llobregat se celebra del 24 al 28 de fener la Mostra de Cinema Asiàtic

La Mostra és una oportunitat única de conèixer el cinema dels cineastes més destacats del continent. Durant els cinc dies es podran veure deu pel·lícules de 6 països diferents ( Japó, Índia, Corea del Sud, Cambodja, Vietnam i Xina) i es podrà gaudir de dos cinefòrums.

Dues d’elles seran estrenes a Catalunya; La ceniza es del blanco más puro (Jia Zhangke)i Funan (Denis Do). Una de les pel·lícules més destacades serà Un asunto de família, d’Hirokazu Kore-eda, mestre del costumisme japonès i guanyador de la Palma d’Or al Festival de Cannes. El film retrata les misèries d’una família nombrosa sense recursos al Japó. El Viaje a Nara, és una de les altres pel·lícules destacades, de Naomi Kawase, una de les poques dones asiàtiques que s’ha fet un nom de prestigi al panorama cinematogràfic internacional.

La inauguració serà el proper dijous 24 de gener a les 19.30h amb l’última pel·lícula de Zhangke, El blanco más puro, un drama romàntic amb tints de thriller i del món de la màfia.

També cal destacar l’adaptació del relat de Haruki Murakami, Burning, on el misteri col·lisiona amb la lluita de classes. Del Japó arriba Mi vecino Totoro, una pel·lícula del mestre de l’animació, Hayao Miyazaki, que celebra els 30 anys de la seva estrena.

CINEFÒRUMS:

Dissabte 26: Laia Trasserra, directora de la revista “Opcions” parlarà de “Sector tèxtil: la necessitat d’un canvi de paradigma” després de la projecció de Made in India: Sui Dhaaga”

Diumenge 27: Agus Morales, periodista i directora de Revista 5W, parlarà de “Persones refugiades a l’Àsia. Les víctimes de la guerra a l’Afganistan, l’exili tibetà i l’èxode rohingya” després de la pel·lícula Funan.

LA MOSTRA EDUCA:

La programació específica per a escoles serà el dijous al matí amb: Arriety y el mundo de los diminutos, Celestial Camel i Slumdog Millionarie. 

 EL PREMI DEL PÚBLIC:

Els espectadors podran puntuar les pel·lícules que vegin per escollir quina és la millor segons el seu criteri.

Per a més informació: http://mostra.cinebaix.cat 

Font: mostra.cinebaix.cat 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here