Se sotmet ara a informació pública el Pla Director Urbanístic de les Vies Blaves Barcelona

Una bona notícia per als amants de l’esport, la mobilitat sostenible i l’aire lliure. La Comissió de Política Territorial i d’Urbanisme de Catalunya ha aprovat inicialment el Pla director urbanístic de les Vies Blaves Barcelona. Les Vies Blaves són els camins que segueixen els curs de rius. Són 283 quilòmetres de camins per a vianants i ciclistes al llarg dels rius Llobregat, Anoia i Cardener.

Suposarà una inversió de 45 milions d’euros, a càrrec de la Diputació, que va engegar aquest projecte l’any 2015.

Informació pública

El document se sotmet ara a informació pública per un termini de 45 dies. Un cop fet això, es donarà audiència als ajuntaments, així la ciutadania i els municipis poden fer les al·legacions que estimin oportunes.

Recorregut en tres branques:

  • Via Blava Llobregat: recorrerà 170,7 quilòmetres des de les fonts del riu, a Castellar de N’Hug, fins a Martorell, unint indrets com Sant Benet de Bages, Montserrat i 15 colònies tèxtils. Suposarà una inversió de 22 milions d’euros.
  • Via Blava Anoia: seguirà el riu des de Jorba fins a Martorell, on s’unirà amb la Via Blava Llobregat. Tindrà 60 quilòmetres de longitud. Requerirà una inversió de 12 milions d’euros.
  • Via Blava Cardener: 52,3 quilòmetres d’itineraris pel Bages, entrant a la demarcació de Barcelona per Cardona i confluint amb la Via Blava Llobregat a Castellgalí. La inversió prevista és de 10 milions d’euros.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here