La tradicional festa ha presentat en aquesta edició un patè i una cervesa artesana elaborats amb carxofes de Sant Boi

Aquest diumenge, dia 31 de març, s’ha celebrat amb un gran èxit de participació la 20a edició de la Carxofada de Sant Boi, que ha posat el punt final al Mes de la Carxofa. Unes 3.000 persones han participat en les activitats i propostes de la jornada. Al dinar s’han servit 8.000 tapes elaborades amb 2.000 kg de carxofa pels establiments de restauració de l’associació Sant Boi Degusta. El percentatge de visitants de fora de Sant Boi ha assolit en aquesta ocasió un percentatge rècord del 45%.

Durant la festa s’han servit 1.600 menús de carxofa , producte estrella de la gastronomia local, amb les respectives racions de fadrí salat de carxofa casolà, panet farcit de fricandó de vedella amb carxofa, mandonguilles de sardina i carxofa amb espècies, carxofa i calçot a la brasa amb salsa romesco i arròs melós amb sipieta i carxofes; com a postre, un ‘éclair’ de carxofa caramelitzada i ‘craquelin’ de carxofa farcida amb crema de xocolata.

Aquesta edició ha presentat com a novetats el paté fet amb carxofa de Sant Boi (una iniciativa de la Cooperativa Agrària Santboiana i l’associació Espigoladors) i la cervesa artesana Carxofa Beer (obra del restaurant El Pou de la Beleta i l’obrador de pastisseria Romaní).

Per amenitzar la festa han tingut lloc activitats com ara un ‘showcooking’ a càrrec de la cuinera Noura El-Kerrach i el col·lectiu Degusta, sortides en bicicleta a un camp de carxofes o una trobada de puntaires. Al punt de venda de la Cooperativa Agrària Santboiana, situat a la plaça de l’Ajuntament, s’han venut 1.200 kg de carxofa.

La Carxofada ha estat organitzada per l’ Ajuntament de Sant Boi de Llobregat i l’associació de restauradors Sant Boi Degusta, amb la col·laboració de la Cooperativa Agrària Santboiana i el Parc Agrari del Baix Llobregat.

Font: Ajuntament de Sant Boi

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here