José Zaragoza, Sònia Guerra, Oriol Junqueras i Joan Capdevila canvien el Baix Llobregat per Madrid i seran diputats del Congrés.

 A les eleccions celebrades el passat 28 d’abril han estat escollits quatre candidats de la comarca. Per part del PSC els elegits han estat José Zaragoza de Molins de Rei i Sònia Guerra de Sant Boi; i per part d’ERC, Oriol Junqueras de Sant Vicenç dels Horts i Joan Capdevila de Martorell.

José Zaragoza

Va néixer a Molins de Rei el 12 de setembre de 1961. Va ser regidor de l’Ajuntament del municipi de 1983 a 1991. L’any 2011 va sortir elegit a les eleccions generals i enguany, de número quatre, revalida el seu escó. Va ser un dels 15 diputats del partit que van votar “no” a la segona sessió d’investidura de Mariano Rajoy.

Sònia Guerra

Va néixer a Manresa l’any 1977 però viu a Sant Boi des de petita. Va estudiar Història a la Universitat de Barcelona i ha coordinat diferents projectes i ha treballat de docent a la UB y a la UAB. Al 2007 va treballar a l’Ajuntament com a directiva i és responsable de l’Àrea d’Igualtat i LGTBI de la Federació del Baix Llobregat del PSC. Anava de número nou a la llista per Barcelona.

Oriol Junqueras

Va néixer a Barcelona l’11 d’abril de 1969 però amb dos anys va traslladar-se a Sant Vicenç dels Horts. És llicenciat en Historia Moderna i Contemporània per la UAB i Doctor en Historia del Pensament Econòmic per la mateixa universitat. Des de 2011 és president d’ERC i va ser l’alcalde de Sant Vicenç entre 2011 i 2015. Des de 2012 és diputat del Parlament. El 2 de novembre de 2017 va ser empresonat de manera preventiva acusat de sedició i rebel·lió pel referèndum de l’1 d’octubre. A les eleccions d’enguany ha encapçalat des de la presó la llista guanyadora a Catalunya.

Joan Capdevila

Va néixer el 13 de juliol de 1965 a Martorell. És veterinari i director del diari digital El Matí. Com Sònia Guerra era l’últim diputat a la província. Al 2015 va entrar a les eleccions generals de 2015 i ara ha revalidat el seu escó. Abans d’ERC va formar part d’Unió Democràtica de Catalunya però va abandonar-lo el 2009.

 

Foto: naciódigital

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here