El candidat socialista diu estar convençut que sense la influència d’Oriol Junqueras al municipi els seus resultats haurien estat millors

El PSC va ser la formació més votada a Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat) diumenge passat superant per només 66 sufragis ERC, el partit guanyador en els dos últims comicis locals de la mà d’Oriol Junqueras. El candidat dels socialistes, Miguel Comino, assegura que la “clau” d’aquest bon resultat (vuit regidors) han estat “les ganes de la ciutadania de no fer servir el consistori com a trinxera de l’independentisme”.

“Sóc conscient que m’han votat per fer fora l’independentisme de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts”, afegeix. Comino, tot i qualificar el resultat obtingut de “molt bo”, està convençut que si Oriol Junqueras no estigués a la presó la victòria “hauria estat molt més àmplia”. “Igual que a nosaltres segurament ens ha beneficiat la bona inèrcia del PSOE i el PSC, els republicans han tret un molt bon resultat gràcies a la figura de Junqueras”, assenyala.

A l’hora de parlar de pactes, Miguel Comino assegura estar “obert a qualsevol possibilitat” sempre que els interessos del poble i dels seus veïns “prevalguin per sobre dels del país”. En aquest sentit, explica que un cop analitzats en profunditat els resultats, obriran una roda de contactes amb les altres tres formacions que han aconseguit representació al consistori (ERC, Cs, i SVHCP). “Volem crear un espai de diàleg per construir una ciutat oberta on tothom sumi”, destaca.

Sobre ERC, Comino reconeix que els vuit regidors aconseguits són també un molt bon resultat tot i perdre’n un respecte els anteriors comicis. Ho justifica recordant que tot i que a nou municipis del Baix Llobregat els socialistes s’han fet amb la majoria absoluta, a Sant Vicenç, un poble amb poca tradició republicana i independentista, la llista encapçalada per Maite Aymerich s’ha mantingut. “ERC continua sent una força molt important, i com que no sóm sectaris i volem governar per tots els vicentins ens reunirem amb ells sense descartar cap escenari”, ha apuntat.

El candidat socialista veu més que factible ser el pròxim alcalde del municipi perquè no creu que l’actual alcaldessa en funcions, la republicana Maite Aymerich, rebi el suport dels tres regidors de Cs. De complir-se aquest pronòstic i esdevenir el nou batlle, Comino assenyala que l’objectiu prioritari per als pròxims quatre anys serà “aïllar” el municipi perquè no es vegi afectat pel que passi a nivell nacional. “A diferència del què ha passat fins ara, l’Ajuntament ha de ser un paraigua per la convivència i no una trinxera de la crispació”, ha reblat.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here