Avui dijous 30 de maig s’inicia el Festival de Cinema Africà que tanca la 12a edició del Festival de Cinema Internacional del Baix Llobregat que es celebra al CineBaix de Sant Feliu de Llobregat.

Del 30 de maig al 3 de juny es programaran 19 pel·lícules d’11 països diferents i 12 d’elles son estrenes absolutes a Catalunya.

La Mostra s’aproxima aquesta vegada a l’Àfrica per a descobrir grans històries i  conèixer la cinematografia africana a partir de ficcions, reflexions i debats. La inauguració serà aquest dijous 30 de maig a les 19.45h amb l’actuació del cor de gospel El lloc de la dona i la projecció de la pel·lícula Mabata Bata, de Sol de Calvaho, una coproducció de Portugal i Moçambic, on un nen ha de cuidar del bestiar en comptes de viure la seva infantesa.

La infància és un dels protagonistes d’aquesta nova edició del Festival de Cinema Africà amb pel·lícules com El entierro de Kojo, de Sam Blitz Bazawule, un retrat de la infància instal·lat en el realisme màgic. Etiqueta, de Marie Clémentine Dusabejambo, un curtmetratge que qüestiona la masculinitat tòxica a través d’un nen que vol jugar a futbol, La Mia i el lleó Blanc oHamada, d’Eloy Domínguez Serén, un dels plats forts del festival on es comptarà amb el director d’origen gallec el dissabte 1 de juny a les 14.45h.

La Mostra Educa ha tingut lloc avui dijous 30 al matí amb la projecció de Wallay, Kirikú y la Bruja i Supa Modo.

Com a novetats hi haurà una sessió de curtmetratgesel dissabte a la tarda. Es podran veure quatre curts diferents per a donar visibilitat al gènere.

El diumenge, totes les pel·lícules programades seran sobre gènere i al paper de la dona. Es projectaranWinnie, de Pascale Lamche, un documental sobre qui va ser la dona de Nelson Mandela, Rafiki, de Wanuri Kahiu, una Carmen y Lola ambientada a Kènia, Jartum, fuera de juego, de Marwa Zein, un documental sobre un grup de dones joves excepcionals de Khartum decidides a jugar a futbol professionalment.

Tot plegat anirà acompanyat de la xerrada Movimientos y resistències de genero, que tindrà lloc el diumenge 2 de juny a les 10:30h amb Celia Murias, investigadora del Grupo de Estudios Africanos (GEA-UAM) i cofundadora d’Africaye.org.

Una de les altres activitats serà la d’Imaginaris africans a través del cinema, amb el Centre d’Estudis Africans Interculturals, que farà un recorregut per la història d’Àfrica al setè art per elaborar una crítica sobre estereotips i els prejudicis que es van reproduint sobre els africans. Aquesta activitat serà el 31 de maig a les 20h.

La Mostra tornarà a comptar amb el Premi del Públic.

Per a més informació: mostra.cinebaix.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here