El PSC de Molins de Rei (Baix Llobregat) ha aconseguit més de 4.000 vots i set regidors (dos més que el 2015) a les eleccions municipals, un resultat que el seu candidat, Xavi Paz, “no s’esperava ni en el millor dels somnis”

Analitzada la victòria, l’alcaldable socialista assegura que les urnes “han enviat un missatge molt clar de qui ha de governar” i que els veïns i les veïnes del municipi “no entendrien” cap escenari que no passés per un govern “fort, creïble i amb capacitat de fer polítiques progressistes” encapçalat per ell.

I és que tot i haver aconseguit 1.500 vots més que la segona força, la reedició de l’actual pacte independentista entre JxCat (4 regidors), ERC (quatre) i la CUP (tres) el podria allunyar de l’alcaldia. En aquest senti, Paz ha reclamat “generositat” a la resta de forces per respectar els resultats i formar un govern en clau de ciutat i no de país.

A l’hora de buscar les causes de la seva victòria, Paz creu que l’electorat ha castigat els canvis al govern municipal durant la legislatura. El primer d’ells, recorda, el trencament el mes d’octubre de 2017 del pacte entre el PDeCAT i el PSC per part del llavors alcalde Joan Ramon Casals pel suport del PSOE a l’aplicació de l’article 155. “Que es trenqués el govern quan funcionava i sense cap incompliment del que s’havia pactat a nivell local no va agradar a molta gent”, afegeix.

L’altre motiu que segons Paz explica el canvi de majories al consistori és que el tripartit independentista posterior, que “no va canviar dinàmiques ni va aportar res”, va finalitzar la legislatura amb un alt grau de desacord que es va fer palès quan Joan Ramon Casals va deixar l’alcaldia a poc més de dos mesos de les eleccions per ser cap de gabinet del president de la Generalitat, Quim Torra, i la CUP es va negar a votar el seu substitut, Ramon Sànchez, fins el punt d’obligar a suspendre el ple extraordinari d’investidura.

També reconeix que la bona dinàmica del PSOE a les generals ha ajudat. En aquest sentit, reconeix que fins no fa gaire “la marca del partit restava” i que en aquests moments, per contra, suma clarament. Per tot això, al candidat socialista li consta que molts veïns que a les europees o les generals van votar altres partits van optar per la candidatura del PSC a les municipals perquè era “la més capacitada per tirar endavant els reptes del municipi”. “Més de 900 veïns que no ens van votar a les europees ens van escollir a les municipals i això demostra que el nostre programa i la nostra campanya van agradar als veïns”, afegeix.

A l’hora dels pactes, i com ja van repetir durant la campanya, Paz assegura que “no tenen línies vermelles” i que ja han iniciat contactes amb la resta de grups per buscar acords. El candidat socialista creu que seria un error tornar a fer una aliança de partits pensant en clau nacional i fa “una crida ala responsabilitat de tots” per buscar punts d’acord pel benefici dels veïns i veïnes de Molins de Rei. “El model de país no es decideix als ajuntaments, per això cal apostar per acords en temes locals que ajudin a avançar”, assenyala.

En aquest punt, Paz reconeix que li va sorprendre, per precipitada, la reacció d’ERC que l’endemà de les eleccions ja va dir que volia reeditar el pacte independentista quan, al seu parer, van ser els perdedors de les eleccions amb dos regidors menys que el 2015.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here