El pacte preveu que l’alcaldia serà tres anys per SFECP i un pels republicans

Sant Feliu en Comú Podem (SFECP) i ERC han tancat un acord per governar plegats a Sant Feliu de Llobregat la pròxima legislatura. D’aquesta manera, els republicans seran els nous socis dels comuns al consistori, en substitució del PSC, que passa a l’oposició tot i ser la força més votada als darrers comicis.

Això sí, amb cinc regidors cada formació, a un de la majoria absoluta, la coalició governarà en minoria i necessitarà com a mínim, el suport d’un onzè vot per a superar la investidura de demà dissabte. Malgrat no explicitar quin partit els donarà suport, ahir a la roda de premsa els representants dels dos partits van confirmar la fermesa de l’acord d’investidura, que permetrà que demà al migdia, la cap de llista de SFECP i fins ara 1a tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, sigui investida com a alcaldessa de la capital de la comarca.

L’acord, basat en la “coresponsabilitat”, preveu que l’alcaldia sigui tres anys per SFECP i un per ERC. Per tant, com dèiem, Lídia Muñoz, candidata dels comuns en substitució de l’actual batlle en funcions Jordi San José, serà l’alcaldessa demà i fins el maig de 2022.

Lídia Muñoz i Oriol Brossa, els caps de llista de SFECP i ERC, han explicat l’acord com a “fruït de la coincidència programàtica i d’una agenda transformadora conjunta per a la ciutat”. L’acord aprovat i presentat ahir, estableix doncs les línies programàtiques compartides i de funcionament del proper govern.

A més d’estipular qui ocuparà l’alcaldia, amb l’objectiu de configurar un govern “equitatiu i equilibrat”, l’acord també preveu que ERC presideixi dues de les tres àrees en què s’ha dividit l’executiu, i una SFECP.

Per la seva banda, el PSC de Sant Feliu considera que el pacte entre ERC i SFECP contravé la voluntat expressada majoritàriament en les urnes el passat dia 26 de Maig i avança que Lourdes Borrell, com a guanyadora, presentarà la seva candidatura a l’alcaldia de la ciutat.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here