El Gremi de Pastissers preveu un increment del 3% de les vendes d’aquest dolç tradicional

Una de les tradicions més vives de Sant Joan són les coques, un dolç del qual Gremi de Pastisseria de Barcelona espera vendre’n gairebé 1,8 milions. Això suposa un augment del 3% respecte a l’any passat, que ve donat perquè els preus s’han mantingut i perquè la revetlla cau en pont.

Les preferides són, per aquest ordre, la coca farcida de crema, la de llardons de full i la de brioix amb fruites i pinyons.

El preus varien en funció de la mida i el pes, però es mantindrà en la línia de l’any passat, entre els 16 i els 35 euros.

Un dels punts que el Gremi destaca de l’elaboració de la coca artesanal és que es prepara amb un màxim de 24 hores d’antelació. Els ingredients que no hi poden faltar són el pinyó del país, ous i llet fresca per fer la crema i la mantega extra. Les fermentacions són lentes i poden durar fins a 3 hores, cosa que comporta una dedicació total d’unes 6 hores per cada peça.

Per tant, es tracta d’un treball que, encara avui dia, els pastissers agremiats fan artesanalment amb ingredients de qualitat i sense els additius presents en les coques industrials. El president del Gremi de Pastisseria, el pastisser Elies Miró, de Castellterçol, alerta que “les coques dels supermercats contenen més conservants, colorants i sucres, que ajuden que puguin estar més dies a la venda”.

Com moltes de les peces de pastisseria artesana, les coques s’adapten a les noves tendències, com ara la reducció de sucre en el pa de pessic, però sempre optant per ingredients de qualitat.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here