Gavà acollirà el dissabte, 6 de juliol, la Trobada Nacional de Ball de Bastons on es preveu la participació de prop de 70 colles arribades d’arreu del territori

Segons ha explicat el president dels Bastoners de Gavà, Benet Castillejo, “per a nosaltres es tracta d’un repte molt il·lusionant que afrontem quan complim els nostres 10 anys de vida. Als nostres inicis això semblava un somni molt llunyà, però ara, tot i els nervis lògics, estem molt orgullosos de poder ser seu d’aquest esdeveniment que portem preparant des de fa un any i mig”.

La trobada preveu aplegar uns 1200 bastoners i bastoneres amb acompanyament instrumental de prop de 500 músics i 800 acompanyants més. Així, durant la tarda es preveu que puguin venir prop de 5000 persones per gaudir d’aquesta festa i de passada, segons ha observat l’alcaldessa Raquel Sánchez, “també descobrir la resta d’atractius que ofereix la ciutat, ja sigui l’oferta gastronòmica, altres propostes culturals i lúdiques i el nostre entorn natural de platja, muntanya i pla”.

Sánchez ha agraït al grup la seva “empenta i esforç i la gran contribució que fan per mantenir viva la cultura popular”, i ha refermat “la voluntat de l’Ajuntament de seguir oferint el suport logístic en la organització”.

Des dels Bastoners de Gavà, després de destacar “el suport municipal i el d’altres col·lectius i persones de fora de l’entitat” han concretat que “la trobada començarà a les 17.30 hores i que s’ha estructurat en tres itineraris”. Un grup sortirà de la plaça Catalunya i passarà pels carrers Sant Lluís, Colomeres i carrer el Centre.

El segon partirà de la plaça de Batista i Roca i transcorrerà per la Rambla, Màrtirs del Setge del 1714,i el carrer Sant Pere. El darrer grup començarà a la confluència de la Rambla amb la carretera Santa Creu de Calafell i es dirigirà als carrer Artur Costa, Mossèn Cinto Verdaguer, Generalitat, Passeig Maragall i carrer Sant Pere.

Tots tres però, acabaran cap a les 19.30 hores a la plaça de Jaume Balmes, amb el lliurament dels obsequis de record i on es dansarà una coreografia expressa titulada “Les criades”, gràcies al grup Roba Estesa, per reivindicar la igualtat entre homes i dones. Aquí , tots lluiran una polsera cedida per l’Ajuntament amb el lema “sí, és sí”.

Tot seguit, la festa es traslladarà a la plaça de Francesc Macià on seguiran les activitats de caire popular amb un sopar a base de paella i música i ball amb el grup Allioli.

Adrià Ortiz, president de la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya, ha posat en valor “l’empenta de la colla de Gavà” i “l’orgull que suposa que es pugui fer aquí perquè Gavà és una representació clara de la bona salut del ball de bastons que amb 10 anys han aconseguit créixer i consolidar-se”. També ha destacat “la presència, per primer cop en aquesta festa, de la única colla d’Andorra, concretament l’Esbart Laurèdia de Sant Julià de Lòria”.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here