La planta de Seat de Martorell (Baix Llobregat) s’ha convertit en la primera fàbrica de l’Estat en rebre peces a través de dron. El nou sistema, que té com a objectiu millorar l’eficiència, la flexibilitat i la sostenibilitat, permet connectar els dos quilòmetres que separen el centre logístic del Grup Sesé a Abrera (Baix Llobregat) i la planta de Seat en un quart d’hora

Segons ha explicat la companyia automobilística en un comunicat, el centre productiu de Sesé abastirà de volants i airbags les línies de muntatge de Seat seguint un procés que abans es feia per carretera amb camió i durava una hora i mitja. El projecte pilot es fa amb la supervisió de l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA).

Seat ha explicat que la incorporació de drons millorarà la flexibilitat de les línies de producció i facilitarà que sempre que la planta necessiti una peça, pugui disposar d’ella mitjançant un subministrament ràpid.

Per a l’empresa automobilística, aquesta innovació s’emmarca en un procés de transformació que té com a objectiu convertir la planta de Martorell en una fàbrica “més intel·ligent, digitalitzada i connectada”. El subministrament amb drons significa una reducció d’emissions de diòxid de carboni respecte al camió i, a més, les bateries de l’aparell es recarreguen amb energies renovables.

Segons el vicepresident de Producció i Logística de Seat, Christian Vollmer, el sistema de drons “revolucionarà la logística”. “Serem més eficients, àgils i competitius, i també més sostenibles”, ha afegit. Al seu torn, el CEO del Grup Sesé, Ángel Pueyo, ha assegurat que el projecte posiciona la seva empresa en el mercat “com un operador logístic global i integral”.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here