El parc de Can Ginestar a Viladecans i el parc de Calamot a Gavà han format part de les iniciatives socials i artístiques promogudes per part dels ajuntaments dels respectius municipis.

El mur de l’àrea de jocs infantils del parc de Can Ginestar havia estat malmès constantment per grafits i pintades, en algun cas ofensives i per aquest motiu, diversos centres escolars van col·laborar la passada primavera en la creació d’un mural en honor a la biòloga marina Rachel Carson, per a guarnir i donar vida a aquesta zona del parc.

Al parc del Calamot, proper a l’àrea del parc de patinatge amb skate va pintar-se el passat 6 de juliol un nou Mur Lliure, un espai de creació artística, reflex de l’art urbà on els artistes comparteixen un mateix llenç i es regulen de forma natural. La iniciativa va formar part del festival de cultura urbana Street Fest promogut per l’ajuntament de Gavà.

L’AMB ha donat suport a aquestes iniciatives tan pel vessant social i artístic que promou en els parcs municipals com pel sentiment de pertinença que generen en els usuaris. A més, son mesures que ajuden a reduir les pintades incontrolades sobre els murs dels parcs de manera que s’evita generar una percepció negativa i residual d’aquests espais que tenen un alt valor social i ambiental.

Font: AMB

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here